רחוב ראשון על שמו של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ, מחבר הפירוש לתלמוד, נחנך לפני מספר ימים בעיר הרצליה.
2 צפייה בגלריה
הרב שטיינזלץ ז"ל
הרב שטיינזלץ ז"ל
הרב שטיינזלץ ז"ל
(צילום: יצחק טסלר)
הרחוב נקרא "משעול הרב עדין (אבן ישראל) שטיינזלץ", ובכיתוב התחתון נאמר עליו: "מגדולי הפרשנים של ארון הספרים היהודי, נודע בשל פירושו לתלמוד".
הרב עדין אבן ישראל-שטיינזלץ נולד בירושלים, בשנת 1937, למשפחה חילונית. בנעוריו החליט לחזור בתשובה והצטרף לחב"ד, ולאחר שלמד כימיה ופיזיקה באוניברסיטה העברית, עבד כמנהל בית ספר. לאחר שסיים לימודי כימיה ופיזיקה באוניברסיטה העברית, החל את דרכו כאיש חינוך ועבד כמנהל בית ספר בעיר ועסק בכתיבה של ספרי יהדות רבים ומגוונים.

2 צפייה בגלריה
רחוב שטיינזלץ בהרצליה
רחוב שטיינזלץ בהרצליה
רחוב שטיינזלץ בהרצליה
(צילום: פרטי)

בשנת 1965, ייסד בשיתוף עם ממשלת ישראל את המכון הישראלי לפרסומים תלמודיים, לימים מרכז שטיינזלץ אשר הפך למפעל חייו – הנגשת היהדות ומורשת ישראל, תרגום וביאור התלמוד הבבלי לכל העולם.
הרב שטיינזלץ, נחשב לאחד מגדולי הפרשנים החשובים של זמננו, וכתביו, פרשנותו והגותו תורגמו ל-60 שפות, אליהם נחשפו מיליונים של בני אדם מרחבי כל העולם. במסגרת עשייתו כתב הרב כ-60 ספרים בנושאים שונים ביניהם ספרי מבוא והדרכה לתלמוד, תורת הנסתר והחסידות, פילוסופיה יהודית ועוד. אחד הפרויקטים המשמעותיים של הרב היה "גמרא-שטיינזלץ- תרגום מארמית וביאור של כל 2,711 דפי התלמוד הבבלי. בזכות היצירה התורנית המקיפה, שארכה 45 שנות עבודה - זכה הרב אבן ישראל-שטיינזלץ בפרס ישראל למדעי היהדות לשנת 1988, וכן בעיטור הנשיא לשנת 2012.
קראו גם:
פועלו של הרב הקנה לו הכרה בישראל ובכל העולם, מגזין "טיים" כינה אותו "משכיל של פעם במילניום" ובקהילות יהודיות ברחבי העולם לומדים את משנתו מידי יום. במהלך חייו זכה הרב בשורה ארוכה של פרסים ותארים ביניהם: חתן פרס ישראל למדעי היהדות בשנת 1988, פרס הנשיא וראש הממשלה, עיטור הנשיא לשנת 2012, יקיר העיר ירושלים, ד"ר של כבוד מהאוניברסיטאות בר-אילן, בן גוריון וישיבה יוניברסיטי בניו יורק.
מי שהתרגש מהאירוע הוא בנו הרב מני אבן ישראל, המנהל את מפעל חייו. "הרחוב (משעול) הראשון על שמו של אבי ע"ה משעול הרב עדין בהרצליה", כתב הבן בחשבון הטוויטר שלו.