תיעוד מהזוועות: סטודנטים מבית ספר סמי עופר לתקשורת באוניברסיטת רייכמן נחשפו ליוזמות הסברה רבות ברוח המלחמה, והבינו, כי קיים צורך משמעותי בהסברה מעט אחרת, כזו שתאפשר לכל אדם בקצה לחוש אמפתיה, ולהבין את גודל הזוועות.
מיד עם פרוץ המלחמה, מתוך מחשבה על איך יוכלו להשפיע על דעת הקהל העולמית, הקימו הסטודנטים את מיזם stories 7/10 עמוד אינסטגרם בשפה האנגלית, שמהווה ארכיון עדויות של ניצולים מאותה שבת שחורה.
במסגרת הפרויקט המתקיים בהנחיית המרצה שרון קרפ, משתמשים הסטודנטים ביכולותיהם המקצועיות, ומזמינים את הניצולים למרחב בטוח, מצולם, בו יוכלו לתעד את סיפורם.
מאותם צילומים הם מפיקים סרטונים קצרים, כשהקו המוביל את המיזם הוא מתן מקום לסיפורים ממקור ראשון, שמתועדים ללא הכוונה, ללא פילטרים ובעריכה מינימלית.
מיום ליום, נרשמת עלייה ניכרת בהיקף החשיפה לפרויקט בארץ ובעולם, והסטודנטים ממשיכים בעשייתם הענפה על מנת להמשיך להרחיבו.
גדי מזרחי, סטודנט לתקשורת באוניברסיטת רייכמן וממובילי הפרויקט, מספר: "מטרת פרויקט 7/10 stories היא להפיץ את האמת על הזוועות שהתרחשו באותו יום שבת ובמסיבה בפרט. בעזרת סטודנטים ומתנדבים נוספים שמתמחים בצילום, עריכה ותרגום, אנחנו משקפים לעולם את המצב בישראל כמו שהוא. הפייק ניוז משתולל ברשתות החברתיות, ואנחנו נלחמים בו כדי להראות את האמת.
קראו גם:
"בפרויקט אנחנו עובדים ביחד עם ארגון NOVA HELP ששולחים אלינו פסיכולוגים אשר מלווים את הניצולים המתועדים בתהליך הכל כך חשוב ומיוחד הזה. מעבר לערך התיעודי שבדבר יש לפעולה זו ערך טיפולי עצום ולכן המטרה השנייה שלנו והלא פחות חשובה, היא כמובן לתת לניצולים את המקום לספר ולשתף.
"מסר ממני: מעבר לזירת המלחמה בגבולות הארץ, יש מלחמה מאוד גדולה על התודעה שלנו ברשתות החברתיות ובתקשורת. זאת מלחמה לכל דבר ואני קורא לכם מכאן, תשתפו, תפיצו, תגנו על המדינה שלנו מבחינה תודעתית, זה חשוב בטירוף".