לאחר שנים ארוכות של שקט בתחום בניית בתי המלון בעיר אילת, שהציעה למאגר מצומצם של חדרי מלון לנופשים ותיירים, חל שינוי משמעותי, לפחות בשנה האחרונה, והמגמה המסתמנת היא יציאה מהקיפאון העמוק. איך זה יקרה?
הנה סנונית ראשונה: לפני כחודש נחנך בית מלון חדש שנבנה מהיסוד ובעצם הפשיר הקפאה בת כשני עשורים. רשת מלונות "רוקסון", בבעלות היזמים אבי שווקי, ערן קויאטק וקובי אברהמי, השיקה מלון חדש לחלוטין שנבנה בסמוך לקניון "אייס מול". המלון כולל 168 חדרים מרווחים והוא מיועד לאורחים מגיל 18 ומעלה בלבד.
מגוון סגנונות
אילת כידוע היא עיר עם ביקוש גבוה לחדרי מלון. זה קורה בכל עונות השנה: בקיץ ובחגים, עם מאות אלפי הנופשים הממלאים את בתי המלון, ובחורף, בזכות ועדי עובדים ופסטיבלים, אך המגוון הקיים לא סיפק תמיד את הצרכים של קהל התיירים המגוון.
המלון החדש הוא רק אחד משרשרת בתי המלון החדשים הנבנים כיום באילת, וחלק משורה ארוכה נוספת של בתי מלון המצויים בהליכי הרשאה או בהליכי התרחבות. הבנייה כוללת מלונות יוקרה, מלונות זולים יותר, ובתי מלון ברמות כוכבים שונות המותאמים לכל פלח מקהל הנופשים.
לא רק הרשתות הגדולות מעורבות בתחום, גם יזמים פרטיים ועסקיים ישראלים פועלים בעיר, ומשקיעים במלונות חדשים מתוך כוונה להציע מענה למגוון הצרכים של הנופשים. בניית המלונות החדשים מתמקדת במספר אזורים עיקריים בעיר אילת, שבהם יש חשיבות לפיתוח תיירותי ואורבני.
הראשון הוא אזור הלגונה. אזור זה, צפוי לרכז בתוכו את המגוון הרחב ביותר של בתי מלון מכל הסוגים, מסעדות, חנויות ובילויים.
אזור נוסף יהיה באזור שדה התעופה הישן ומערבה לו באזור תחנת המשטרה הישנה ובשכונת המאפייה הסמוכה.
מלון "הנסיכה" של חברת "לקסן", שסגור כבר שנים ארוכות, מאז שרשת "ישרוטל" סיימה בו את ניהולה, צפוי להיפתח בעתיד הקרוב ועם תוספת של 82 חדרים אל 400 החדרים הקיימים בו.
ברחוב חטיבת הנגב, בסמוך למלון "נווה" ("נובה לייט" לשעבר) הולך ונבנה בימים אלו מלון חדש שיכיל 150 חדרים.
בטיילת, סמוך לגשר במרינה, נבנה מלון "W" של היזם ג'קי בן זקן. המלון שינוהל בידי רשת "פתאל", יכיל 217 חדרים עם תוכניות להגדלתו ל־400 חדרים בעתיד. המלון יכלול בריכת שחייה ובריכה נוספת על הגג, מרכז כנסים וחזית מסחרית.
רשת "פתאל" תרחיב ותקים מלון נוסף "נוף אילות", פרויקט עתידי המתוכנן בקיבוץ אילות אשר צפוי להיפתח בסוף שנת 2027. המלון יכלול 155 וילות מוקפות מים, ספא, אמפי תיאטרון ועולם ילדים.
בנוסף, תרחיב הרשת את מלון "ליאונרדו פלאזה" ("מוריה" לשעבר) ב־22 חדרים נוספים ואת מלון "ליאונרדו קלאב" ב־140 חדרים.
חברת "אפדור" המחזיקה במלון "קראון פלאזה" צפויה להרחיבו ולבנות תוספת של 70 חדרים.
גידול וצמיחה
בחודשים הקרובים ולקראת חג הפסח, צפוי להסתיים פרויקט מלונאי משולב ברחוב חטיבת גולני של היזם אבי כראל, שינוהל על ידי חברת "קנדה ישראל" אשר יכיל 155 חדרי מלון ועוד 223 יחידות דיור פרטיות שנרכשו על ידי משקיעים ונופשים.
כראל אמר בסיפוק כי הוא מברך על המגמה המסתמנת. "אחרי כ־25 שנים בהן לא נבנה בית מלון חדש באילת, הגיע הזמן להדביק את הפער כדי לענות על הביקוש העצום שיש לעיר. חייבים להמשיך במגמה החיובית הזו של גידול וצמיחה, מה שיוצר מקורות תעסוקה נוספים וצפי לגידול באוכלוסייה עד למאה אלף תושבים.
"השלב הבא צריך להתמקד בנמל התעופה רמון, מה שעשוי לשנות את כל כללי המשחק. נמל רמון חייב להפוך לפעיל יותר שצפוי להניב את פירות ההשקעה בו, לפתוח ולהגביר את התעופה האזרחית, וליצור רכבת אווירית של תיירים מחו"ל שיוכלו להגיע לאילת וליהנות מכל מה שיש לה להציע".
הרחבת מלונות
רשת "אסטרל" קיבלה כבר את ההיתר לבניית מלון "לואו קוסט" שיכיל 446 חדרים. המלון יפעל בשיטה של מכירת חדרים בלבד במחיר מוזל והאורחים יוכלו לרכוש במלון ארוחות, מגבת לבריכה או כל שירות אחר תמורת תשלום נוסף.
בנוסף, צפויה רשת "אסטרל" להרחיב את מלון "אסטרל מאריס" ולהוסיף לו 79 חדרים.
רשת "ישרוטל בשיתוף חברת "איסתא", צפויה לבנות בחוף הצפוני מלון חדש שיכיל בשלב הראשון 103 חדרים.
מלון נוסף "מצפה הים האדום", של היזם מיכאל בן דוד, אשר יכיל 140 חדרים, צפוי גם הוא להיבנות בחוף הצפוני.
חברת "א.ש 200 יזמות ונופש" תקים שני מלונות בוטיק על שטח שדה התעופה שיכללו ביחד 161 חדרים.
חברת הבנייה "אברהם עמרם" צפויה להתחיל כבר בקרוב את בנייתו של מלון חדש על מתחם שדה התעופה הישן. המלון יכיל 220 חדרים.
מלון "עדי" צפוי גם הוא להתרחב ב־74 חדרים נוספים.
מזרזים הליכים
"ד סימה נמיר, סגנית ראש העירייה ומחזיקת תיק ההנדסה, אמרה לנו השבוע: "אילת מצויה כיום באחת התקופות המתפתחות ביותר שלה. אמון היזמים והמשקיעים בעיר נמצא במגמת עלייה מעודדת מאוד, ואת התוצאות אנחנו רואים כמעט בכל פינה בעיר. ראש העירייה, אלי לנקרי, עובד לילות כימים כדי לשווק את העיר הן בארץ והן בחו"ל, ולשם כך צריך גם להיערך".
לדברי נמיר, "מאחר ובשנים האחרונות לא נבנו באילת בתי מלון חדשים, היה הכרח לזרז הליכים כדי להרחיב את ההיצע הקיים. כמי שעומדת בראש ועדת הרישוי, אני יכולה להעיד כי רק השנה קיימנו 62 ישיבות ועדה כדי שלא לעכב הליכים. מדובר במספר בלתי נתפס של ישיבות, בהתחשב בכך שוועדה כזו אמורה להתכנס רק אחת לחודש".
איתמר אליצור, מנכ"ל התאחדות בתי המלון באילת, הסביר, "המגמה המבורכת הנראית כיום החלה עוד בשנת 2019, לפני תקופת הקורונה. אז כבר החלו ההליכים לבניית אותם בתי מלון שאנו רואים בהקמתם. מעבר לרשימה הארוכה של בתי מלון חדשים והרחבת בתי מלון קיימים המונים כ־1,500 חדרים נוספים, קיימות תוכניות סביב הלגונה המזרחית לבניית 2,500 חדרי מלון נוספים בסגנונות שונים. כדי שהמאסה הגדולה של בתי מלון חדשים תצא לדרך, חייבים קודם למלא את העיר בנופשים ותיירים, במיוחד באמצע השבוע בתקופת החורף".
קראו גם:
מעדיפים תאילנד?
אבל לא הכל ורוד, בינתיים. דנית מירושלים שביקרה באחרונה באילת, סיפרה כי התאכזבה. "האמת שהייתי במלון גדול וותיק, לא אזכיר את שמו, והרגשתי די אכזבה. החדרים היו מוזנחים, לא מטופחים, נראה היה שהמון שנים לא חידשו ולא טיפחו את החדרים. השטיח היה קרוע, ובאמבטיה היתה הזנחה. ציפיתי לקצת יותר מבית מלון גדול בעיר תיירות שמארח אירועים וכנסים".
לדבריה, היא ובני משפחתה מבלים המון בתאילנד ויעדיפו להמשיך לטוס לשם. "הכסף ששילמתי באילת לא היה שווה את מה שקיבלנו. יש תחושה שבאילת הכל עומד במקום. מלונות לא מתחדשים, השירותים שמקבלים די באנליים. עכשיו אם יהיו בתי מלון חדשים ברמה גבוהה, נשקול לבקר שוב. בינתיים היעד שלנו זה תאילנד שאין מה לדבר, הוא קסום ומרתק, והכל זול יותר". נקווה שבעתיד נשכנע אותה אחרת.