במלאת שנה לאסון ה-7 באוקטובר ומלחמת 'חרבות ברזל' ולרגל הכנס הבינלאומי השנתי של המכון למדיניות נגד טרור ICT)) באוניברסיטת רייכמן שיתקיים בין התאריכים 7-6 באוקטובר, נבנה בלב הקמפוס המיצג העוצמתי של המיזם הארצי 'כלניות לפני הגשם', בהובלת האומניות יפה סולומון, ורדה הר צבי, פנינה לכיש ושלומית חפר.
המיצג המיוחד יוצג לבאי הכנס הבינלאומי, ויכלול מפל ומרבד של כ-5000 כלניות מחימר שנוצרו באהבה בעבודת יד של מתנדבים רבים מכל רחבי הארץ.
קראו גם:
במסגרת מיזם “כלניות לפני הגשם” נוצרו עד כה למעלה למעלה מ-100 אלף כלניות אדומות מחימר, שנפרשו ברחבי הארץ: מתוכן כ-30 אלף שתולות בשטח מסיבת 'הנובה' והשאר במקומות מרכזיים ברחבי הארץ בהם: קיבוצי העוטף, ערים מרכזיות, בתי חולים, בתי עלמין בהם נקברו נרצחים, בסיסים צבאיים ועוד.
אל המיזם הנודד, שהחל מיוזמתה של האומנית יפה סולומון במפגש יצירה בביתה במיתר, הצטרפו עוד מאות יוצרים ומתנדבים מדן ועד אילת. הכלניות מסמלות את הכאב העמוק על הפרחים שנקטפו בדמי ימיהם ובמקביל את התקווה לפריחה מחודשת.
הכלניות האדומות שעומדות איתנות אל מול תמונות ההרס והחורבן שנותרו מאז אותה שבת נוראית, מצמררות וכואבות מחד ומאידך מביעות אופטימיות תקווה להתחדשות הקהילות שעוד ישובו לפרוח.
הכנס השנתי של המכון למדיניות נגד טרור ICT באוניברסיטת רייכמן לזכרו של שבתי שביט ז"ל נחשב לאחד מהכנסים המובילים בעולם בתחום הלוחמה בטרור. בכנס משתתפים מקבלי החלטות ואישי ציבור מהארץ ומחו"ל, דיפלומטים, בכירי מערכת הביטחון מכהנים ולשעבר, עיתונאים ואנשי תקשורת. בעקבות אסון ה-7 באוקטובר החליט המכון לקיים מעתה את הכנס בשבוע של ה-7 באוקטובר.
נשיא אוניברסיטת רייכמן, פרופ' בועז גנור: "הצבת מיצג הכלניות במרכז האוניברסיטה, אוניברסיטה שאיבדה 13 מטובי בניה מאז פרוץ המלחמה, הוא בבחינת מסר לדור הצעיר ולבאי הכנס "לזכור ולא לשכוח" מחד, ותקווה לעתיד של צמיחה והתחדשות, מאידך. בתוך מרבד הכלניות האדומות ניצבת גם כלנית צהובה אחת המסמלת את התקווה לשחרורם ושובם המהיר לישראל של הסטודנט שלנו עידן שתיוי וכל יתר החטופים. אני רוצה להודות מקרב לב למובילות המיזם על יוזמתן ומסירותן ופריסת הכלניות בארץ כולה ועל הסכמתן להצבת מיזם ייחודי זה באוניברסיטה".
לדברי האומנית יפה סולומון: "המיצג מביא לידי ביטוי את העצב והתסכול שגרם הטבח הנורא והדם הרב שנשפך באמצעות הכלניות, שכל כך מאפיינות את אזור הדרום והנגב המערבי, ונותנות שביב של תקווה. הרעיון הוא שכל אחד יוכל להגיע ולהזדהות".