"מאז 2019 צברתי דוחות בסך כולל של 3,000 שקל", אומר עידו ניסנבוים, תושב רחוב שמאי בהרצליה, שכמו רבים משכניו מתקשה למצוא חנייה ליד ביתו. "בכל הרחובות בסביבה, שגם הם צרים כמו הרחוב שלנו, יש חנייה בשני הצדדים או עם גלגל אחד על המדרכה. רק ברחוב שלנו סימנו את המדרכות באדום־לבן".
מוסיפה שכנתו, גילה מועלם, המתגוררת באותו בניין ברחוב מעל 30 שנה: "במשך שנים החנינו את רכבנו במעלה הרחוב ללא כל הפרעה וללא דוחות. לפני מספר שנים העירייה צבעה את המדרכות באדום־לבן ומאז חיינו הפכו לסיוט. אין מקום חנייה. לדיירים שגרים במעלה הרחוב יש חנייה מסודרת מתחת לבניין שלהם – אנחנו גרים בבניין רכבת ללא חנייה.
"לפני כשלוש שנים נפגשנו עם הממונים בעירייה על החנייה ונאמר לנו שנמשיך להחנות באדום־לבן, ושרק לא נחנה ליד מעבר החצייה במעלה הרחוב – וכך היה. היה לנו שקט זמן מסוים ובאמת פקחים לא הגיעו לרחוב. מזה כחצי שנה אנו זוכים כל יום לדוחות מתחת לבתינו. לפני כחודש הבן שלי החנה את הרכב שלו באדום־לבן וחטפנו דוח בסך 250 שקל".
רחוב שמאי קטן וצר, והמדרכות משני עבריו צבועות באדום־לבן כמעט לכל אורכן. נהגים רבים נאלצים לחנות לאורך המדרכות ולהסתכן בקבלת דוח. "לא ברור לי למי אנו מפריעים, אנו לא חוסמים את התנועה", מדגישה מועלם. אגב, קטעים קצרים לאורך המדרכות נותרו אפורים, ללא שום הסבר הגיוני.
הדייר בועז מנשה: "כבר שילמתי 4,000-3,000 שקל ועדיין יש לי עוד דוחות בסך 2,000 שקל שאני לא מוכן לשלם. כל הדוחות הוגשו אחרי שבעירייה הבטיחו לנו שלא נקבל דוחות באדום-לבן באחד מצדדי הרחוב וגם ביקשו בנוכחותנו ממנהל הפקחים לוודא שהפקחים לא יעשו לנו דוחות אלא אם שכן מתלונן. מאז שישבנו עם האחראי בעירייה, המצב רק הורע".
קראו גם >>>
מצוקת החנייה ברחוב מחריפה כיוון שבצדו האחד של הרחוב ניצב בית ספר אופק עם מגרש חנייה קטן, ואילו באמצע הרחוב ניצב מעון יום לקשיש, הכולל מתחם חנייה חסום. "פעם נהגנו לחנות במתחם הזה בסופי שבוע, אך לפני כחצי שנה הציבו בכניסה מחסום", אומרת מועלם. "כל הפניות שלנו לעירייה לא עזרו. ביקשתי פגישה אך עד היום לא חזרו אלי".
תגובת העירייה: "הנושא ייבחן על ידי גורמי המקצוע בוועדת התנועה".