כעס, אכזבה וצער הציפו את מאות האנשים שהמתינו שעה ארוכה מול השער הנעול של קולנוע "דוד" בערב יום השואה ב-4.3.1975. הציפייה לקראת העצרת שהייתה אמורה להיות משולבת עם הסרט "המכה ה-81", הייתה גדולה. האירוע אמור היה להתחיל בשעה 19:00 אולם כעבור חצי שעה הבינו התושבים שמשהו אינו כשורה. כעבור חצי שעה נוספת הודיעו כי האירוע כלל לא אמור להתקיים באותו ערב.
רות רזניק, רכזת סניף השרון דאז בתנועה לזכויות האזרח, כתבה באותה תקופה לראש העיר יוסף נבו: "הודעה זו (על האירוע, א.פ.) התפרסמה במספר עיתונים בו ביום...בין מאות האנשים שבאו היו משפחות שעברו את השואה, משפחות שכולות ממלחמות ישראל, חיילים ובני נוער רבים. דבר זה גובל ביחס מחפיר וזלזול מדהים באזרחי העיר ואבקש את תגובתך כיצד יכול דבר כזה להתרחש, וכן התנצלות פומבית כלפי אותם אזרחים דואבים שבאו לעצרת החשובה שלא התקיימה".
רזניק לא הייתה היחידה שהתלוננה על אי קיום האירוע וללשכת ראש העיר זרמו מכתבים נוספים של תושבים שדרשו תשובות. ראש העיר ביקש תשובה מיידים ממי שהיה אמון על ארגון האירוע, וזה גלגל את האשמה למשרד החינוך שמסר כי לא יעביר את הסרט להקרנה ומשרד ההסברה שפרסם מודעה על האירוע ללא ידיעת העירייה.
"ראשית אני מצטער על אי הנעימות שהייתה לתושבים עקב ביטול המופע הנ"ל, אך דבר זה נגרם עקב הבטחה שלא קוימה על ידי משרד החינוך", כתב אהרון זר, רכז הנוער בעירייה, לראש העיר. "לפני כחודש סיכמתי עם המפקח על החינוך החברתי במשרד החינוך שנקבל את הסרט 'המכה ה-81', להקרנה בקולנוע דוד לפני תלמידי התיכון. בהזדמנות זו ביקשתי רשות להקרין את הסרט בערב יום השואה גם לציבור הרחב, ואומנם קיבלתי אישור זה.
"...בטרם פרסמנו מודעה מטעם העירייה, הודיעו לנו ממשרד החינוך שהסרט לא יגיע. מיד הודענו למשרד ההסברה שהמופע בוטל. אנחנו מצדנו לא ידענו שמרכז ההסברה פרסם בעיתונות על קיום המופע. אך נראה לי, שאם הודענו להם על ביטול, היה עליהם להודיע על הביטול".
"הפרסום בעיתון נעשה על ידי מרכז ההסברה על אף הודעת הביטול וללא ידיעת עיריית הרצליה", כתב ראש העיר נבו במספר העתקים לכל מי שהתלונן על המחדל. "יש להצטער מאוד על כי בוטלה... ועל הצער ועגמת הנפש שנגרמה לציבור שבא לקולנוע".