המל"ג (המועצה להשכלה גבוהה) אישרה היום (ג') לתת למרכז הבינתחומי בהרצליה את האפשרות להעניק תואר דוקטורט. בכך יהפוך המרכז לאוניברסיטה הפרטית הראשונה בישראל. בהחלטה זו השתתפו 21 חברי מועצה, כאשר כולם ללא יוצא מן הכלל הצביעו בעד.
ההחלטה התקבלה על רקע מאבק בין שר החינוך נפתלי בנט לבין ועד ראשי האוניברסיטאות שהתנגדו נחרצות למהלך וטענו כי הוא יוביל לזילות בתואר. "מדובר באישור אשר יפגע באיזון בין אוניברסיטאות המחקר והמכללות", טען הוועד. "דוקטורט לא בא לידי ביטוי רק בשם 'דוקטור'", אלא במחקר עמוק ובמערכת שלמה שמפרה אותו. מוסד שמעניק תארים שלישיים צריך להיות מוסד עם עשייה מחקרית ארוכת טווח בתחומים רבים, אחרת יש פה תואר שהוא רק לצורך קבלת תואר, שאנשים יקבלו רק לצורך אגו או העלאת שכר - בעוד אחרים מבצעים מחקר עמוק ותחרותי ברמה גבוהה".
בנט הגיב לדברים במספר ציוצים בטוויטר. בין היתר טעם כי אין כאם זילות וכי המחקר יהיה במימון פרטי. כך למעשה, טען, היקף המחקר יגדל. "יום חג לאקדמיה", סיכם עם קבלת ההחלטה.
במרכז הבינתחומי לומדים כיום כשבעת אלפים סטודנטים והוא מבוסס משכר לימוד ותרומות. בין היתר קיימים בו חוגים כמו משפטים, מדעי המחשב, מינהל עסקים, תקשורת, פסיכולוגיה וכלכלה. שכר הלימוד בבינתחומי עומד על כ-40 אלף שקלים.
מעיריית הרצליה נמסר: "עיריית הרצליה מברכת על החלטת המועצה להשכלה גבוהה לאפשר למרכז הבינתחומי בהרצליה להפוך לאוניברסיטה".