"הגדול"- בית הכנסת מקדש המלך, רחוב העצמאות
בית הכנסת "מקדש המלך" מוכר מאוד להורי העיר מאחר שבמשך שנים רבות מארח את כל בתי הספר הממלכתיים בעיר לטקסי ספר תורה בכיתות ב', וכן את טקסי בר ובת המצווה בכיתה ו'.
מספר מקומות: מדובר בית הכנסת הגדול בהרצליה ואף בכל אזור השרון. מתחם בית הכנסת בנוי משלושה בתי כנסת עם 900 מקומות, מתוכם 200 בעזרת הנשים. כמו כן, קיים בית כנסת נוסף עם אקסטרא 200 מקומות בקומה התחתונה. גודלו של בית הכנסת מאפשר לו לערוך כ-5 בר מצוות בשבת אחת.
ייחודיות: מתקיימים בבית הכנסת מדי יום שלושה מניינים, מאחר שקיימים שלושה בתי כנסת. בכל אחד מניין בשעה אחרת. בשעות הבוקר מתכנסת במקום ישיבת "יד שאול" ובנוסף מתקיימים שיעורים המועברים על ידי רב בכל יום בשעות הבוקר במהלך כל השנה. גם בשעות אחר הצהריים בית הכנסת פעיל מאוד ולאחר תפילת המנחה ניתן להקשיב לדברי תורה ולהגיע לשיעור קבוע.
שמעון כדורי, אחד מגבאי בית הכנסת אשר קיבל לפני שבוע אות יקיר העיר על פועלו בבית הכנסת, מספר: "בית הכנסת שלנו מאוד פעיל, כמעט ללא הפסקה. אנחנו מארחים ברוחב לב את כל בתי הספר הממלכתיים בעיר לטקסים יפים ומרשימים מאוד של קבלת טקס תורה, בר ובנות מצווה. בשבתות אנחנו מקיימים במקום סעודה שלישית להרבה מאוד אנשים. יש לנו אולם אירועים בו אנחנו יושבים לאכול עם פייטנים ושירים. כל שבת במשך 17 שנה אני אחראי על הסעודות האלו. גם אמש (ה') קיימנו סליחות אחרונות לפני כיפור ובית הכנסת היה מלא מקצה לקצה".
"המפואר"- בית הכנסת היכל מרדכי, רחוב הנשיא, הרצליה פיתוח
אי אפשר להיכנס לבית הכנסת היכל מרדכי בלב הרצליה פיתוח ולא להתרשם מיופיו. בית הכנסת גדול, רחב ידיים ומפואר. לא פלא שרבים בוחרים לערוך בו אירועים חשובים כגון חתונות, בר ובת מצווה ובריתות.
בית הכנסת קיים כבר 22 שנה והוא מקום התפילה המרכזי בהרצליה פיתוח. באופן חריג, הוא לא משויך לעדה מסוימת.
מספר מקומות: 300+ 100 בעזרת הנשים
ייחודיות: מעבר להיותו היכל תפילה, משמש בית הכנסת גם כמתחם שמחות ואירועים מיוחדים. לבית הכנסת אולם אירועים מקורה ומרחבי גן, כך שמיד לאחר קיום הטקס, ניתן לערוך מסיבת חתונה, ברית או בר מצווה. בנוסף, בית הכנסת עובד עם קייטרינג צמוד המספק את שירותי המזון לאירועים אלו.
מעבר לתפילות, בית הכנסת מקיים באופן קבוע שיעורי תורה, הרצאות מרצים בנושא פרשת השבוע ועוד.
יעקב סמרה, יו"ר בית הכנסת: "בית הכנסת שלנו הוא המרכזי בהרצליה פיתוח למעלה מ-20 שנה. לפני כשנתיים קיבלנו תעודת הוקרה מטעם המועצה הדתית על כך שבית הכנסת הוא היפה והמסודר ביותר. בנוסף, אנחנו מקבלים כל אחד בסבר פנים יפות, בחום ובחיוך, מבוגרים וילדים כאחד".
"הוותיק"- בית הכנסת הגדול, בן גוריון
אין כמעט הרצלייני אחד שלא מכיר את בית הכנסת הזה, בין אם הוא חילוני או דתי. בית הכנסת הגדול ממוקם בלב ליבה של הרצליה וכולל רחבה גדולה ומטופחת המוקפת בעצי דקל וספסלים. בערב כיפור מהווה רחבה זו את נקודת המפגש הראשונה של ילדי הרצליה בה מתאספים כולם, סופרים את הדקות, מפנטזים על כוס מים קרים וממשיכים לנקודה הבאה: רחבת שער העיר.
בית הכנסת הגדול הוא גם בית הכנסת הראשון והוותיק ביותר בהרצליה. הוא הוקם בשנות ה-20 ושכן בצריף ברחוב הנדיב. במשך שנים רבות הוא נחשב לבית הכנסת הגדול של הרצליה. בשנת 1936 קיבל את השטח עליו הוא בנוי כיום בצומת הרחובות סוקולוב- בן גוריון והונח היסוד לבניית בית הכנסת הגדול. עקב מחסור בכספים לא הושלמה בנייתו עד לשנת 1945, ומבנה הצריף המשיך לשמש את המתפללים. בשנותיו הראשונות תואר בית הכנסת כאחד היפים ביותר בישראל.
מספר מקומות: אולם גדול- 500 מקומות, עזרת נשים- כ-250 מקומות.
ייחודיות: בית הכנסת פתוח ברצף במשך כל יום החל מ 6:00 בבוקר ועד 20 בערב. בנוסף, מקיים בית הכנסת שיעורי תורה ומניינים משעה מוקדמת בבוקר ועד השעה 10 ברצף ולאחר מכן בצהריים.
אברהם קציר, גזבר, חבר הנהלה וגבאי- "בית הכנסת הגדול הוא הראשון והמרכזי של הרצליה. אמנם הוא בית כנסת האשכנזי, אך מתפללים בו רבים מעדות המזרח ומאפשרים להם להתפלל על פי מנהגם. האולם הגדול פעיל כיום רק בשבתות. בימי חול פעילים החדרים הקטנים "שטיבלך" ושם נוסח התפילה הוא חופשי יותר, אך כמנהג המקום. האולם הגדול מתנהל על פי הנוסח האשכנזי, כך הוא נוסד וקיים עד היום הזה".
"השיוויוני"- בית הכנסת תורת חיים
מי שפחות מתחבר לזרם האורתודוכסי, יכול למצוא מענה בבית הכנסת הקונסרבטיבי תורת חיים בשכונת הרצליה הצעירה.
תורת חיים בהרצליה הצעירה מהווה חלק מקהילת תורת חיים בשכונה אשר נוסדה בשנת 1978 ומונה כיום כ-120 חברים, חלקם ילידי הארץ וחלקם עולים חדשים וותיקים שהגיעו לארץ מכל קצוות תבל.
מספר מקומות: 120, ביום כיפור- 250 מקומות.
ייחודיות: הקהילה ובית הכנסת שייכים לתנועה הקונסרבטיבית ומחוייבים לעקרונותיה. הרב ברי שלזינגר מכהן כרב הקהילה והוא חבר ב"כנסת הרבנים בישראל". רוח הקהילה היא שוויונית ואין מחיצה. בבית הכנסת חברי הקהילה הם שליחי הציבור ובעלי קריאת התורה והנוסח בעיקר אשכנזי. בנוסף, כחלק ממגוון הפעילויות, ניתן למצוא: חוגי לימוד, הרצאות, תפילות מיוחדות, ערבי תרבות וסיורים.
וורן גרין, נשיא הקהילה: "אנחנו קהילה מזמינה עם מגוון פעילויות, תפילות וגם שיעורים, הרצאות ומפגשים חברתיים. הכל ברוח יהודית מודרנית. מזמינים את כולם להצטרף אלינו".