תלמידי שכבת ח' בחטיבת הביניים רעות, הלוקחים חלק בקבוצת מנהיגות, יזמו יחד עם רכז מודעות במחלקה לביטחון קהילתי בעיריית הרצליה, יותם תורג'מן, קמפיין ערכי הקורא לבני הנוער להימנע משימוש בנפצים בחג פורים.
3 צפייה בגלריה
תלמידי רעות עם בני ברדני
תלמידי רעות עם בני ברדני
תלמידי רעות עם בני ברדני
(צילומים: שאטרסטוק, עיריית הרצליה)
בשבועות האחרונות נפגשו התלמידים עם בני ברדני, הלום קרב שלחם ונפצע קשה במבצע 'צוק איתן', ושמעו ממנו איך רעש הנפצים משפיע על הטראומה שלו ושל חבריו הלומי הקרב.
בני ברדני סיפר לתלמידים: "אתם לא מבינים כמה זה חשוב להרחיק את זה מכם. נפצים זה לא משחק. נפצים גורמים לנזק גופני ונפשי. בעיקר בתקופה הזו כל דבר מקפיץ אותנו, הרבה מאתנו נמצאים בלחץ נפשי ובפוסט טראומה. כשאני שומע נפץ, האינסטינקט שלי זה לשכב על הרצפה ולנסות להגן על עצמי, גם היום. כשיש נפצים וזיקוקים אנשים פוסט טראומתיים לא יוצאים מהבית, הרעשים האלה מחזירים אותם לשדה הקרב. ההנאה הזו מנפצים עולה ביוקר, והיום זו סכנת חיים. נפץ קטן זה כאב גדול להרבה אנשים ולסביבה שלנו והשנה זה חשוב מתמיד שנשמור אחד על השני".

3 צפייה בגלריה
נפצים בכפר סבא
נפצים בכפר סבא
נפצים בהרצליה
(צילומים: עיריית כפר סבא, פרטי)

לאחר המפגשים, יזמו התלמידים קמפיין שנועד לעורר מודעות נגד שימוש בנפצים, באמצעות מודעות, פוסטים וסרטון שיופץ ברשתות החברתיות, תחת הסלוגן: "במיוחד עכשיו לא משתמשים בנפצים" בצירוף האשטאג: #מתחשבים_בהלומי_הקרב.
עיריית הרצליה נרתמה לסייע ליוזמת התלמידים ותפרסם את הקמפיין בפלטפורמות העירוניות שלה. בנוסף, כתבו התלמידים מכתב להורים שבו הם מדגישים את סכנות השימוש בנפצים וההשפעה הקשה שיש להם על הלומי הקרב. עיריית הרצליה, באמצעות אגף החינוך, תפיץ את המכתב לכלל בתי הספר בעיר.

3 צפייה בגלריה
תלמידי רעות עם בני ברדני
תלמידי רעות עם בני ברדני
תלמידי רעות עם בני ברדני
(צילום: עיריית הרצליה)

ליהי בן משה, מקבוצת מנהיגות בחטיבת רעות, אומרת: "רוב התלמידים משתמשים בנפצים להנאתם בלי להבין את הסכנות. הם מחפשים ריגושים וכשהם עושים את זה הם מרגישים מגניבים, חלק מחבורה, אבל לא עוצרים כדי לחשוב על ההשפעה שיש לזה על הסביבה שלנו".
רום טואשי, מקבוצת מנהיגות בחטיבת רעות, אומר: "יש המון סכנות בשימוש בנפצים כמו כוויות, כריתת אצבעות ופגיעה בראייה. פיצוץ של נפצים יוצר בהלה, ופוגע גם בהלומי קרב ובסביבה שלנו".
רומי חקוק, מקבוצת מנהיגות בחטיבת רעות, אומרת: "עשינו את הפרוייקט הזה כדי להפחית שימוש בנפצים בהרצליה ולעורר מודעות אצל בני נוער בגלל שהשנה אנחנו בזמן מלחמה ושימוש בנפצים מסוכן במיוחד".
הילה פרי, מקבוצת מנהיגות בחטיבת רעות, אומרת: "כדי לעורר מודעות אצל בני הנוער עשינו כמה דברים: יצרנו סלוגן, צילמנו סרטון הסברה שיופץ ברשתות החברתיות, כתבנו מכתב הסברה להורים ועברנו בבתי ספר שונים כדי להעביר את המסר שלנו"

קראו גם:

אוריאן כהן אדיב, מקבוצת מנהיגות בחטיבת רעות, אומרת: "הזמנו הלום קרב, בני ברדני, שסיפר לנו איך רעש של נפצים משפיע עליו והסביר לנו כמה זה חשוב שבני נוער יקחו אחריות על המעשים שלהם"
ברק שמיר, מקבוצת מנהיגות בחטיבת רעות, אומר: "אנחנו עושים את הפרויקט הזה כי אנחנו מאמינים שיש לנו כבני נוער יכולת להשפיע על בני נוער בגיל שלנו ושיש סיכוי שהם יקשיבו לנו יותר מאשר למבוגרים"
גיא ג'רבי, מקבוצת מנהיגות בחטיבת רעות, אומר: "להיות חלק מהקבוצה הזו משמעותי בשבילי, אני מרגיש שאני חלק ממשהו טוב עם מטרה טובה ושמח שאני תורם לחברה".