רמת השרון מתחילה בשנים האחרונות לקבל צביון אורבני תוסס (יחסית), עם סצנת בילוי שמתחילה להתפתח בעיר. לתוך הסצנה הזאת נכנס בימים אלה דאלי חצר יין – בר יין ואוכל שפתח אייל דאלי ברחוב סוקולוב השוקק.
אייל דאלי, עשה הפסקה מקריירה עניפה בהיי-טק, לטובת הגשמת חלום ישן, עוד מימיו כנער בטבריה עיר הולדתו, בה רצה לפתוח בר. עם השנים בעולם ההייטק ונסיעות רבות לחו"ל, התאהב דאלי בעולם היין, ובצומת דרכים שהיה בה, החליט שהוא מגשים את החלום. הוא חיפש זמן רב את המקום הנכון לפתוח, ומצא אותו, לגמרי במקרה, בסוקולוב ברמת השרון, "כשראיתי את מרפסת העץ ואת הגינה למטה – על אף שהיתה מוזנחת, מיד זיהיתי את הפוטנציאל, וידעתי שזה המקום שלי".
אייל ידע שהוא רוצה שדאלי - בר היין שלו, יביא חווית בילוי איכותית וייחודית, והביא את איש היין, ג'סי בודק, ששם דגש על אוצרות היין במקום. מגוון היינות נבחן ונבחר בקפידה רבה, עם יינות רבים שאינם בחירה שגרתית, לצד קלאסיקות מוערכות ומגוון מעניין של אזורי גידול.
קראו גם:
דאלי מקדם חוויה של שתיית יין, מהאירוח והידע המקצועי, דרך ההגשה בטמפרטורה המתאימה, הכוסות, המוזיקה, האוכל ועיצוב המקום והכל בתמחור הוגן ונגיש. מלבד היין, יש דגש רב גם על האוכל המוגש לצידו. את התפריט בנה שף אייל פרץ (המתמחה במטבח האיטלקי-ים תיכוני עם אהבה גדולה לחומרי גלם מהים ולירקות), שעשה קסמים בהתאמה של האוכל לתפריט היין, והברקות עם מנות כמו "בקטנוש" - צלוחית גדושה של גבינות משובחות, צלוחית שרקוטרי משובח של אופלה, וצלוחית של דגים כולן במחירים קטנים, או מנה בהפתעה, מנה משתנה המוגשת כשהיא מכוסה בקלוש ובמחיר קבוע, בנוסף למנות טעימות, שכיף לנשנש לצד היין.
בין המנות המוגשות בדאלי:
בקטנוש: גבינות- מנצ'גו, פרמזן, גבינה כחולה, ברי, פקאן, ענבים 29 ; אקוט שרי (שרקוטרי)- ברזאולה, סרוולד, חזה אווז, קבאנוס ציידים, צנונית, מלפפון חמוץ ; דגים – גרבלקס, מטיאס, טונה מעושנת, קוויאר אדום, צנונית 35
ליד היין: פוקאצ'ה צמחי תבלין- סלסלת עגבניות, שמן זית, שום קונפי פלפל חריף 35 ; לחם מחמצת– קוביות ברי, חמאה צהובה, ריבת ענבים 35 ; קרפצ'ו בקר- בלסמי, שמן זית, מלח ים\ רוקט. מוגש עם לחם 64 ; מוצרלה קרועה- גרנטיה של עגבניה, שמן זית, בלסמי, בזיליקום 35 ; לאבנה מהגליל- סלט עזבים וסופרפוד 35
ברוסקטות: ברזאולה ומוצרלה- פרוסות מוצרלה, ברזאולה, ארטישוק יהודי ופסטו כוסברה 64 ; ברוסקטת ברי- קונפי שרי וזעתר 49 ; ברוסקטת אבוקדו- עגבניות תמר וקרם פרש 39 ; ברוסקטת גרבלקס- שמנת ליים, קוויאר אדום, שמיר 54
סלט: קיסר- לבבות חסה, רוטב קיסר, פרמזן ומקלוני גריסיהני 49 ; סלנובה – סלנובה, לליק, חסה ערבית, בזיליקום, גילופי גזר, פקאן, אגוזי לוז, אשכולית אדומה, גבינה כחולה, רוטב תפוזים 59 מנה בהפתעה- 50 ₪.
את דאלי עיצבה פלורין כהן, כסלון נעים ואינטימי בגוונים של חום, עם אי גדול הנועד לישיבה סביבו, את המקום מעטר קיר בגוון ירוק עם ספרייה ייצוקת ברזל, בשילוב מדפי עץ, עליהם מונחים בקבוקי היין בתצוגה מפוארת, פינת ישיבה עם ספה וכורסאות, שטיח בצבע אדום שהוא ניגוד לירוק של הקיר בשילוב טפט מעניין וריהוט עץ טבעי. על הקירות תלויים ציורים של אייל דאלי. בחוץ, הפטיו עשוי דק עץ עם בר היקפי ובמרכזו עץ עתיק מואר תאורת פיות, היוצר תחושה קסומה ואינטימית בשילוב של אורבניות וטבע.
דאלי- חצר יין
סוקולוב 71 רמת השרון | 052-4840866 – חניה צמודה בזלמן שניאור
ראשון- חמישי, שבת 18.00-24.00 | שישי 11.00-18.00