הכירו את המפקדים החדשים של יחידות הסע"ר של הרצליה: עיריית הרצליה הקימה את יחידות הסע"ר (סיוע עצמי ראשוני) כחלק מחיזוק מערך ההצלה בעיר בזמן חירום. יחידות הסע"ר העירוניות נותנות מענה ראשוני בפעולות חילוץ והצלה בזמן אירועי חירום ואסון המוני. הן מורכבות ממחלצים מתנדבים, שהם חלק מהקהילה בה הם חיים, ומהווים מוקד לתמיכה וסיוע לסביבתם בעת חירום.
המתנדבים עוברים על ידי העירייה הכשרת מחלץ קל, עזרה ראשונה, כיבוי שרפות, סיוע בפינוי רפואי, סריקה של מבנים הרוסים, סיוע בחילוץ מאתרי הרס שבאחריות יחידת החילוץ העירונית, ועוד.
לאחרונה מונו מפקדים חדשים ליחידות הסע"ר בעיר. זה הזמן להכיר את מי שיובילו את המחלצים הראשונים בעיר בזמן חירום:
אבי גוטגולד, מפקד רובע מרכז
אבי גוטגולד, עוסק בהייטק, בן 54, נשוי + 3 ילדים: "נולדתי בתל אביב והתנדבתי במד"א במהלך מלחמת המפרץ בשנת 1991, כך שחוויתי עיר תחת מתקפת טילים כבדים. הסע"ר הוא כוח חילוץ, הצלה וסיוע אזרחי מקומי ומידי. ה-7 באוקטובר הוכיח לכולנו את חשיבות כוח הצלה מקומי. ההתנדבות תמיד מטעינה את המצברים הנפשיים ברוח חיובית. ההתנדבות לסע"ר תציל הרבה חיים של תושבי העיר, החברים, השכנים והמשפחה בחירום".
דדי לשם, מפקד רובע דרום
דדי לשם, בן 57, אדריכל עצמאי, שבנוסף לתכנון מגורים ומשרדים, מתמחה בתכנון מעבדות. נשוי ליעל - גרפיקאית, ואב לשלושה ילדים: "לאורך השנים תמיד השתדלתי להתנדב היכן שהיה צורך, ולכן כשהתבקשתי לקחת אחריות על רובע דרום, נעניתי בשמחה. על פי תפיסת העולם שלי כדאי שכמה שיותר אזרחים יתרמו היכן שניתן, זה עוזר מאד למערכת וגם לתחושת המתנדבים עצמם".
טלי שמאי טופף, סגנית מפקד רובע דרום
טלי שמאי טופף, מנהלת בכירה, בת 53, אמא לתאומים בני 8: "הצטרפתי לסע"ר בנוב' 2023 והקמתי את מערך המתנדבים יחד עם מפקד רובע דרום."אחרי ה- 7.10 תחושת הביטחון האישי שלי התדרדרה בצורה משמעותית, התלות באחר שאולי לא יגיע להושיע כבר לא הייתה אופציה. ברגע שהתוועדתי לסע"ר שעיסוקו בזמני חירום: חילוץ במקרה הרס (רעידות אדמה או טילים), סיוע בעזרה ראשונה או כל סיוע אזרחי אחר שיידרש (חלוקת מים, מזון תרופות), ידעתי שזה המקום עבורי. מכיוון שאני מביאה יכולות של הקמה וניהול, לקחתי על עצמי יחד עם מפקד הרובע את הקמת הצוותים והפיקוד. כעת, מטרתנו לגייס כמה שיותר מתנדבים לשורותינו שיוכלו לתת מענה ראשוני לאוכלוסייה בכל עת. אני קוראת לתושבי/ות הרצליה להצטרף אלינו – יחד נציל חיים".
איל תמוז, מפקד רובע צפון
איל תמוז, בן 66, עוסק במערכות מידע, נשוי לדליה, אבא לשני ילדים וסבא טרי מזה כשלושה חודשים: "מכיוון שבהכשרתי הצבאית אני קצין חילוץ והצלה, ברגע ששמעתי על יחידות הסע"ר מיד התנדבתי ללא היסוס. אני מאמין גדול בהתנדבות ועושה פעילויות התנדבותיות שונות כמו עמותת המחשב הוא גם ידיד, תומכי תעסוקה ומשמר השכונה. זאת אומנם קלישאה שחוקה אך נכונה – כל מי שתורם נתרם ואני בהחלט מרגיש כך, ואני גם סבור שיש בזה אקט חינוכי לדור הצעיר לחנך אותו לנתינה ותרומה לחברה ולא רק לדרוש. ממה שאני שומע מהמתנדבים האחרים, אלו גם הסיבות שלהם, זה החינוך שהם קיבלו, זו דרכם והם רוצים להנחיל אותה הלאה. ומעבר לזה בעתות מצוקה, כאשר אתה עסוק בעשייה פרודוקטיבית ובמיוחד מצילת חיים יש לך פחות תחושה חרדה, פחד וחוסר אונים וזה עוזר ומקל על ההתמודדות במצבי לחץ".
כרמל לוסטיג, מפקד רובע מערב
כרמל לוסטיג, בן 58, נשוי פלוס שני זוגות תאומים, יצרן תכשיטי יהלומים, גר בהרצליה כבר 50 שנה: "מאז ומתמיד אנחנו בית מתנדב, מאמינים שהחיים בקהילה ובמדינת ישראל במיוחד בנויים על ערבות הדדית. כוח האדם ההתנדבותי המקומי תמיד גובר על הכוח הציבורי בשכר. להיות חלק מהמנגנון ההתנדבותי מעניק לנו ביטחון, ורוגע. במיוחד בימי מלחמה זו משימה לאומית להגן על הבית ועל המשפחות בעורף. ביחידות הסע"ר אנו מתאמנים על הצפוי ומקבלים ידע, כלים ויכולת כדי לחלץ ולהציל חיים. זו גאווה גדולה להיות חלק מצוות ההקמה של הסע״ר של עיריית הרצליה, ולראות כמפקד רובע מערב, שביחד, מבודדים הפכנו להיות כלי משומן ומשמעותי בימי חירום.
אנחנו צריכים עוד מתנדבים ואני ממליץ לכל אחד ואחת לתת יד ולהיות חלק ממערך החירום של הסע״ר, כך נרגיש כולנו בטוחים ושקטים".
קראו גם:
רונן עובדיה, מפקד רובע מזרח
רונן עובדיה, בן 54 מהרצליה, גר בנווה עמל, איש הייטק, נשוי למירב אלון (פעילה קהילתית בעצמה). אבא להגר, יעל ותמרה. רונן מוביל את משמר השכונה בנווה עמל, מקדם את משמרות השכונה ברחבי העיר וכן מתנדב במחלק נוער במשטרת גלילות: "לאחר שנים של הובלת משמר השכונה והבנה של אגף ביטחון ואוניברסיטת רייכמן שיש כוח התנדבותי איכותי שניתן להעזר בו בעת חירום, נוצר קשר שהוליד את יחידת הסע"ר הראשונה של הרצליה בנווה עמל על בסיס מתנדבי המשמר. כיום יחידות הסע"ר פתוחות לכל מתנדב או מתנדבת בעלי בריאות איתנה.
ערבות הדדית אינה רק סיסמא - היא מתקיימת יום יום - במיוחד לאור מה שאירע ב 7/10 אנחנו מבינים שעלינו לסמוך אחד על השני כשכנים ושעלינו להיות מוכנים ומוכשרים לכל אירוע חירום כדי שנוכל לדאוג האחד את השני. הצטרפות לצוות הסע"ר מייצרת שני דברים: ביטחון אישי ביכולת להציל ולחלץ את הקרובים לנו, ובניית מערך חילוץ והצלה קהילתי שיעזור בעת חירום ללא צורך לחכות למערכים העירוניים או הלאומיים".
מעוניינים להצטרף ליחידות הסע"ר הרצליה? מוזמנים לפנות לרכזת יחידות הסע"ר, במייל: [email protected].