39 עובדי הוראה ממחוז תל אביב שהצטיינו בשנות הלימודים תשפ"ד ותשפ"ה, קיבלו תעודות הצטיינות מהנהלת מחוז תל אביב, על פעילותם החינוכית פורצת הדרך, חלקם על תרומתם המיוחדת במהלך המלחמה. יצוין כי בשנת הלימודים שעברה, לא נערך טקס המצטיינים בשל המלחמה.
2 צפייה בגלריה
המורות המצטיינות של הרצליה ורמת השרון
המורות המצטיינות של הרצליה ורמת השרון
המורות המצטיינות של הרצליה ורמת השרון
(צילומים: פרטי, טל שחר)

קראו גם:

לדברי רויטל שפירא מנהלת מחוז תל אביב, עובדי הוראה שנבחרו נתנו את הלב והנשמה, הובילו להצטיינות, הנחלת ידע וערכים, אהבה ונתניה והכל מתוך תחושת שליחות. "פועלכם מקדם צמצום פערים, צדק חברתי ולכידות חברתית, אתם נבחרת המחץ שלנו שנותנו תקווה לעתיד מדינת ישראל", הוסיפה שפירא.
טקס המצטיינים המחוזי נערך בתיכון הנדסאים בהרצליה ולקחו בו חלק ראשי אגפי חינוך, מנהלי סניפי הסתדרות המורים, מנהלים, הנהלת מחוז תל אביב במשרד החינוך ובני משפחות המצטיינים.
במהלך הטקס נתנו גם תעודות הוקרה. לעיריית רמת השרון על זכיה בפרס החינוך המחוזי ולעיריית בת ים על זכיה בפרס החינוך המחוזי והארצי. תעודת הוקרה ניתן גם לבית הספר יוספטל באזור על קבלת פרס החינוך המחוזי מוסדי לשנת תשפ"ה.

המורות של הרצליה ורמת השרון

אנדראה (אנדי) קליסקי - מנהלת תיכון מקיף ע"ש יגאל אלון
אנדי קליסקי, מנהלת זו השנה הרביעית את תיכון אלון לאומנויות ולמדעים. היא מצטיינת ביכולת מנהיגות ובהובלת צוותים. היא משמשת דוגמה לאתיקה וליושרה מקצועית, עבודה חסרת פשרות, חתירה למצוינות, חדשנות ויזמות. כל זאת לצד טיפוח מעורבות, מודעות ואחריות קהילתית – חברתית וטיפוח חוזקות הפרט.

2 צפייה בגלריה
המצטיינים
המצטיינים
המצטיינים
(צילום: סיון שחור)

אנדי מאפשרת לבעלי תפקידים בצוות החינוכי והמנהלי לבוא לידי ביטוי מקצועי ולהתפתח. היא מזהה את חוזקות הצוות ואת האפשרויות שטמונות בחיבורים בין תחומי דעת ואנשי צוות וכן בחיבורים עם הקהילה וזאת מתוך אמונה במיקסום האפשרויות בתוך ומחוץ בית הספר.
אנדי מובילה פדגוגיה חדשנית ויצירתית, המתבטאת בחיבור בין פרויקטים לימודיים, הפקות ואירועי שיא לבין המציאות המשתנה. היא יוזמת ומובילה תהליכים מערכתיים לשיפור האקלים הבית-ספרי, מקדמת ראייה הוליסטית של צורכי התלמידים, ולוקחת חלק פעיל בפרויקטים קהילתיים רחבי היקף, מתוך תפיסה ערכית של שותפות ומעורבות חברתית.
שגית פוליטי איש שלום - יועצת גני ילדים
שגית, יועצת חינוכית ומדריכת שפ"י ותיקה, היא דמות משמעותית ומוערכת במערכת החינוך בגיל הרך, וראויה להוקרה על תרומתה המגוונת והחדשנית. היא לוקחת חלק פעיל בפיתוח המקצועי של הגננות ובחשיבה פרואקטיבית עם מנהלות האשכולות ומקיימת מפגשים המאפשרים מענה לאתגרים שונים. היא מתכללת פיילוט ניסיוני של גן מכיל עבור ילדים מאתגרים ומקיימת קשר ישיר עם הוריהם וצוות הגן, תוך התאמת דרכי עבודה.
שגית מעניקה ליווי ותמיכה אישית לגננות במצבי טראומה ומקיימת מעגלי שיח בגנים במטרה לבנות אמון בין הצוות להורים. בתקופת המלחמה ובזמן הלמידה מרחוק, היא יזמה את "קפה שיח" כמרחב פתוח לגננות. שגית שותפה מרכזית בבנייה ויישום של מודל גן "קסם" לילדים עם מורכבות התנהגותית ורגשית, וכן בפיילוט גן "צופית" לילדים הזקוקים למענים מיוחדים. היא מעמיקה את הידע והכלים של הגננות המשלימות בתוכנית "מסע".
שגית מובילה את נושא המיניות בגנים, מקדמת מיניות בריאה ושיוויון מגדרי, ומלווה צוותים בהתמודדות עם אירועים חריגים. היא מסייעת באיתור צרכים ובבניית תוכניות עבודה ליועצות בנושא מיניות ומגדר, ומקדמת את מוכנות הגנים לימי שיא במערכת החינוך. בנוסף, היא שותפה בפיתוח חומרים וכלים ליועצות ולגננות ומובילה שותפויות עם גורמים שונים בקהילה.
שולמית כהן - סגנית מנהלת בית הספר לחינוך מיוחד נתיב
שולמית היא דמות משמעותית מאוד עבור הצוות והתלמידים. היא מגלה מחויבות לתפקיד, לאנשי הצוות ולבית הספר ודואגת לחיבורים בין גורמי הטיפול בכל מיזם חינוכי שבו היא מעורבת. היא ניחנה ביושרה, וחוכמה, מגלה מסירות ועושה הכל לקידום הפן הרגשי – חברתי – ערכי – לימודי בבית הספר.
מתוקף תפקידה כסגנית, היא מוצאת מענים מתאימים לכל אתגר. לנוכח מורכבות אפיוני התלמידים, היא מגלה גמישות בדרך העבודה ומפתחת תוכניות אישיות עבורם. היא מנהלת את חדר "מחשבה שניה" , אליו מגיעים ילדים המפרים את סדר היום. החדר מאפשר מתן מענה מקצועי תוך שימוש בתהליכי עבודה ברורים. בסוף התהליך יתבצע תהליך של העברת תובנות לצוות הכתה לצורך שימור המסקנות.
שולמית גם מדריכה את המחנכות בשיתוף רכזת השכבה. במפגשים אלה ניתנת במה למחנכות לשיח פתוח תוך עצירה לחשיבה ולייעול תהליכים המתקיימים בבית הספר. בכל שליש, ניתנת במה לתלמידים מצטיינים ובמקביל אחוז מקרי האלימות פחתו, בשל האקלים הבית ספר החיובי. שלוש פעמים בשנה היא מובילה יריד בית ספרי שבו ניתנת במה לכל התלמידים המצטיינים והמשתפרים בתהליך התנהגותי.