על פי נתוני משרד הרווחה, ישנם בהרצליה 87 תושבות ותושבים שורדי מסיבת הנובה באותו יום ארור ב-7 באוקטובר. מתוכם מוכרים למחלקת הרווחה של עיריית הרצליה 56 שורדים.
5 צפייה בגלריה
חרדה בעקבות המצב
חרדה בעקבות המצב
חרדה בעקבות המצב
(צילום המחשה: canva)
השורדים מטופלים על ידי מחלקת של"מ (שיקום ליווי מניעה) של העירייה, כל אחד על פי צרכיו ומידת מצבו. בנוסף, העובדות הסוציאליות בעירייה מלוות את השורדים במימוש מלוא הזכויות והשירותים שמגיעים להם מהמדינה, שרובם אינם ידועים לשורדים.

קראו גם:

עו"ס ורד לטאי סבר, מנהלת מחלקת של"מ, קוראת לכל השורדות והשורדים מהרצליה, שהעירייה טרם הגיעה אליהם, לפנות למחלקה ולקבל את כל הסיוע הדרוש.

5 צפייה בגלריה
מספר הפונים לסיוע הכפיל את עצמו
מספר הפונים לסיוע הכפיל את עצמו
מספר הפונים לסיוע הכפיל את עצמו
(צילום המחשה: שאטרסטוק)

איך הגעתם לשורדי הנובה שמטופלים אצלם כרגע?
בימים הראשונים, עם פרוץ המלחמה, והבנה בנוגע לממדי האסון, התחלנו לאתר צעירים תושבי העיר ששבו מהמסיבות. צוות העו"סיות בצוות נוצ"ץ (נוער צעירים וצעירות), המלוות בשגרה בני נוער וצעירים באגף לשירותים חברתיים, החלו בפניות יזומות לכלל הצעירים ובני הנוער שאנו מלוות ואיתרנו דרכם צעירות וצעירים ששרדו את המסיבות ושבו.
בשיחות עם צעירים שהיו מוכרים לנו בהקשרים שונים עוד טרם המלחמה, הם שיתפו שיש להם הרבה חברים שהיו בנובה ואין להם למי לפנות. יצרנו קשר עמם, ודרכם הגענו לחברים וחברות נוספים שלהם והפצנו את רצוננו לסייע ולעזור. פנינו במקביל גם להורים של שורדי המסיבות והצענו גם להם ליווי, תמיכה והכלה סביב האירועים הקשים.

5 צפייה בגלריה
פסטיבל המוזיקה נובה אחרי הטבח
פסטיבל המוזיקה נובה אחרי הטבח
פסטיבל המוזיקה נובה אחרי הטבח
(צילום: יובל חן)

ספרי על הקשר שלכם עם השורדים.
"עם חלקם הקשר הוא מרחוק, באופן טלפוני, על פי הצרכים שלהם, ועם חלקם מתקיים ליווי שבועי בפגישות פרטניות. הטווח הוא רחב ועל פי הצורך והרצון של הצעיר.ה. מעבר לכך יש בני משפחה ומעגלים שניים של השורדים שביקשו סיוע וגם הם מקבלים ליווי".

5 צפייה בגלריה
פסטיבל נובה הפך לגיהנום
פסטיבל נובה הפך לגיהנום
פסטיבל נובה הפך לגיהנום
(צילום: פרטי)

מה השירותים שאתם מעניקים לשורדים?
"אנחנו בונים תכנית ליווי אישית לכל צעיר וצעירה בהתאם לצרכים השונים שעולים ולאתגרים שהם מתמודדים עמם. אנחנו מציעים קודם כל קשר וליווי של עובדת סוציאלית, מיצוי זכויות מול הגופים השונים והכרות עם כלל המענים הקיימים, לרבות מיצוי זכויות מול ביטוח לאומי ומשרד הבריאות. בנוסף, אנו מסייעים במציאת טיפולים רגשיים מסוגים שונים מותאמים, סיוע בשילוב תעסוקתי ולימודי על פי צורך, מציאת מענים הפגתיים על פי הצרכים שעולים וייזום פעילויות פנאי מותאמות. המענה הניתן יכול להיות גם תוך ליווי ותמיכה למעגלים הקרובים, בני המשפחה או בני הזוג".

5 צפייה בגלריה
עו"ס ורד לטאי סבר
עו"ס ורד לטאי סבר
עו"ס ורד לטאי סבר
(צילום: עיריית הרצליה)

שתפי אותנו במפגשים עם שורדים מהרצליה.
"צעירה, בת 25, ששרדה את מסיבת הנובה והגיעה אלינו לליווי מיד אחרי -ה7.10. בהתחלה היא קיבלה סיוע בהכרה בביטוח לאומי, תגמולים בעבור טיפול רפואי לנפגעי פעולות איבה, ועד הכרה זמנית כנפגעת איבה וקבלת קצבה חודשית. גם אחרי קבלת ההכרה, היא המשיכה להגיע באופן שבועי לפגישות, תוך מציאת מטפלת מתאימה למצבה, והיא חלה להיפגש באופן שבועי.
"לאורך התהליך הבנו יחד כי היא הייתה רוצה להתחיל דף חדש, ולהגשים חלום ישן – ללמוד קורס בתחום האומנות, ולהתפתח בתחום. בעזרת ליווי, מצאנו יחד את הקורס המתאים לה, ואף סייענו בחלק ממימון הלימודים. לאורך כל הדרך, אנו ממשיכות יחד בשיחות שבועיות, מיצוי זכויות מול גורמים שונים שעולים, ומציאת מענים מתאימים על פי ההתקדמות שלה.
"דוגמא נוספת - צעיר, בן 25, היה עם חברים במסיבת הנובה, והצליח לברוח לבדו. הוא פנה אלינו לפני מספר חודשים. הוא סיפר שמאז המסיבה הוא מתקשה לצאת מביתו ולאור המצב אנחנו מקיימים פגישות קבועות אצלו בבית. בתהליך משותף אנו מחפשים טיפול שמותאם לצרכים שלו, ממצים את זכויותיו אל מול הגופים השונים, כולל בקשת ערעור לביטוח לאומי על אחוזי הנכות שנקבעו לו.
השיחות השבועיות מהוות מקום מפלט עבורו, ודרך להתחיל לחשוב קדימה על עתידו ולהתחיל את מסע השיקום. אנחנו מזמינות שורדות ושורדי המסיבות, לפנות אלינו ולזכות בליווי הנבנה בהתאמה לצרכים השונים, ובקשר עם כלל הגורמים הרלוונטיים".
ניתן לפנות למחלקת של"מ (שיקום ליווי מניעה) בטל': 09-9705136, או בנייד: 052-8991192.