"בחודש שעבר יצאנו לחגוג יום הולדת במסעדה מהטובות בתל אביב. את הערב סיימתי בניידת טיפול נמרץ בדרך לאיכילוב". כך מספר עמר קריב מהוד השרון, שלקה בהתקף אלרגיה לאחר שאכל את אחת המנות במסעדה.
1 צפייה בגלריה
עמר קריב בבית החולים. "אל תסמכו על אף אחד"
עמר קריב בבית החולים. "אל תסמכו על אף אחד"
עמר קריב בבית החולים. "אל תסמכו על אף אחד"
(צילום: פרטי)
קראו גם >>>
עמר הוא אלרגי לחלב ולמוצריו והוא בנה של ח"כ לשעבר יפעת קריב שפעלה בשעתה בכנסת לקידום חוק המחייב אחזקת מזרקי אפיפן במסעדות לטובת אלו הסובלים מאלרגיות ממזון, תהליך שטרם הושלם עד היום.
"נמאס לי לקבל את היחס לאלרגיות למזון בישראל כמובן מאליו. בסטארטאפ ניישן, עוד רגע 2022, עדיין אין תפריטי אלרגיה במסעדות. עדיין אין מזרק אפיפן בכל מסעדה. יש רק את גישת ה'יהיה בסדר' הישראלית, כי 'מה כבר יקרה?'. כ־8% מהאנשים במדינה אלרגיים למזון והמספרים גדלים עם הזמן. הגיע הזמן שנדרוש שיתחשבו בנו", הוא אומר.
לדברי עמר (23), הוא דיבר עידכן את המסעדה שהוא אלרגי: "דיברתי עם המסעדה חודש לפני הארוחה (והזכרתי להם שבוע לפני, יום לפני, ובתחילת הערב) כדי לוודא שהם מודעים לאלרגיה שלי ומתכוננים בהתאם", אבל כאמור, זה לא ממש עזר לו.
יותר מחצי שנה עברה מאז שאושר דרעי ז"ל נפטרה בעקבות התקף אלרגיה לחלב במסעדה ושום דבר לא השתנה. "מסעדות עדיין לא מחזיקות מזרקי אפיפן ועדיין מתעלמות מאוכלוסייה כל כך גדולה של אלרגיים למזון. עוד כמה מקרים כאלה צריכים לקרות עד שנתעורר?", הוא אומר.
עמר פונה בפוסט בפייסבוק לבעלי המסעדות בארץ ושואל: "כמו שמסעדה צריכה להיות מונגשת לאנשים בכיסא גלגלים, למה זה לא מובן מאליו שצריך להיות בה תפריט עם הסבר על האלרגנים שכל מנה מכילה? למה זה לא מובן שהמסעדה צריכה להחזיק מזרק אפיפן? שתהיה במסעדה עמדה נקייה מאלרגנים? שהעובדים יתודרכו על אלרגיות מסכנות חיים למזון?
עמר, בוגר חטיבת הראשונים בהוד השרון ותיכון הנדסאים בהרצליה ובגלל האלרגיה שירת בצבא בהתנדבות ביחידה הטכנולוגית של חיל המודיעין. כיום לומד הנדסה באוניברסיטת תל אביב ועובד בחברת הסטארטאפ "אינוויז".
"חשוב לי להעלות המודעות לאלרגיות למזון. זה מסר לכל האלרגיים והאלרגיות למזון. תסתובבו עם מזרק. תמיד. אם לא היה לי מזרק בתיק בשבוע שעבר ואם לא הייתי משתמש בו תוך כמה דקות מהחשיפה לחלב, כנראה שלא הייתי פה היום. אל תסמכו על אף אחד אחר שיעשה את זה בשבילכם".
לדבריו, יום אחרי האירוע התקשר אליו האחראי משמרת מהמסעדה שביקר באותו ערב. "הוא וידא שאני בסדר והתנצל שחוויתי התקף. בעקבות הפוסט שפרסמתי השף התקשר אלי, התנצל ולקח אחריות על המקרה ואמר שהם יבדקו מה קרה ויפעלו כדי שזה לא יקרה שוב".
ח"כ לשעבר וחברת מועצת העיר הוד השרון לשעבר יפעת קריב: "יש הרבה סיבות למה כן ואיך להציל חיים. אמשיך בכל דרך לעורר מודעות לאלרגיות למזון ולטיפול של מזרק שפשוט שמציל חיים".