אחרי שהטביעו את חותמם בישראל בתחום המצבות וההנצחה על ידי היישומון "בזיכרון", האחים מנילוב מנתניה בדרך לכבוש את השוק האמריקאי באמצעות אפליקציה חדשנית וייחודית ,TENDING, שתושק בחודש הבא.
כאמור, ארבעת האחים מנילוב, ארטיום, איליה, איוון ורומן, כבר הספיקו להקים את היישומון "בזיכרון", שפועל ברחבי הארץ ומשמש במה לאספקת שירותי תחזוקה, ניקיון, הנצחה דיגיטלית וכל מה שצריך עבור מצבה לאורך השנים, כולל שירותי מיפוי ותמונות מיקומי המצבות, וכן משלוחי פרחים ביום האזכרה.
אוקטובר שלהם
אחרי אירועי ה-7 באוקטובר הם הנציחו בהתנדבות מלאה נרצחים מפסטיבל הנובה על קיר וירטואלי, שכולל סיפורים על הנרצח, תמונות, דברי הספד ועוד.
בנוסף, הם הקימו בשטח המסיבה אנדרטה לזכרו של זיו פפה שפירא ז"ל בעקבות קשר מיוחד שנוצר עם משפחתו.
קראו גם:
כעת הם נושאים את עיניהם לארצות הברית באמצעות אפליקציית TENDING, שתאפשר רכישת חלקת קבר, ופתרון מהיר להליכי קבורה ביורוקרטיים, לרבות הוצאת תעודת פטירה, ואפילו תיאום לקבורה בשריפה (קרמטוריום).
מנכ"ל החברה, ארטיום מנילוב, מספר כי השקת האפליקציה בארצות הברית "צפויה ליצור סינרגיה משמעותית עם מיזם נוסף מצליח שלנו – ALL FUNERAL SERVICES, שמסייע לבתי קברות ומשרפות לתכנן מחדש את תהליכי העבודה שלהם ולרכז את כל הפעולות בפלטפורמה אחת.
"השילוב יאפשר לבתי קברות ליהנות מהיצע שירותים ייחודי, הכולל הרחבת השירותים המוצעים למשפחות, הגדלת קהל הלקוחות ויצירת חוויית משתמש חלקה ומשולבת בעזרת כלים דיגיטליים.
לדבריו, השקעות החברה בישראל ובארצות הברית הסתכמו עד היום בכארבעה מיליון דולר. "כעת אנו נמצאים בסבב גיוס נוסף של השקעות מאחר ואנו נכנסים לשוק חדש בארצות הברית", הוא מוסיף. "קשה להעריך את עלות האפליקציה עצמה כיוון שהיא רק השכבה החיצונית. מאחורי האפליקציה יש מערכת מורכבת הרבה יותר, הכוללת חלוקת ההזמנות, בקרת ביצוע שלהן, מערכות שונות לאיתור המקומות, תהליכי טיפול בהזמנות ועוד.
"בנוסף, יש לנו אפליקציה ייעודית לקבלנים עצמם, שבה הם מקבלים הזמנות ורואים כמה הם הרוויחו. כמו כן, יש לנו אפליקצייה עבור אלו שעוסקים באינבנטריזציה ומיפוי בבתי העלמין וקיימת אפליקציה נוספת לאלו שמתעסקים בסריקת ארכיונים ומסמכים נוספים".
המטרה: אמריקה
למה דווקא ארצות הברית?
"כי זה שוק גדול במדינה ענקית. יש לנו שם כבר מערכת לבתי עלמין, ולכן קל לנו יותר להתמצא. אנחנו מבינים איך כל החוקים עובדים וזה אפשרי לעשות מודל משודרג למה שאנחנו עושים בישראל".
אתם חמש שנים בארץ וכבר חוויתם מלחמה קשה. מה התחושות שלכם כלפי המדינה?
"יצא לנו לבקר בארץ בעבר, לעתים פעמיים בשנה כדי לבקר את הסבתא, אבל אף פעם לא בזמן מלחמה. אחרי שראינו מה קרה כאן מה-7 באוקטובר זה חיבר אותנו הרבה יותר למדינה, והתחלנו להבין את אנשים והמצב הרבה יותר טוב".
לסיום, תמשיכו עם פעולות ההנצחה בהתנדבות?
"אנחנו רוצים להמשיך ולעזור למשפחות וחושבים על פרויקטים שונים כדי לעשות עוד דברים למענן ולמען המדינה. למשל, לשקם אנדרטאות קיימות ודברים מסוג זה. כל הרעיון הוא להקל על האנשים ולעזור להם להנציח את זכר יקיריהם".