1.כנאפה
מי לא מכיר את הכנאפה האהובה. אחד הקינוחים הכי מוצלחים שנוצרו! השילוב שלה מדויק ומאוד טעים, ככה זה כששערות קדאיף מתעטפות בחמאה ממומסת, משוטחות אל תבנית ועליהן יש גבינה משובחת. את הגבינה מכסה מעטה נוסף של שערות קדאיף וכך היא מתבשלת על הגז או נאפית בתנור. בסיום הבישול או האפייה, מוזגים עליה סירופ סוכר מתוק בנדיבות ומוסיפים פיסטוקים טריים קצוצים לעיטור. כנאפה יפה שכזו כדי לצלם לאינסטה רגע לפני שלוקחים ממנה ביס.
2.קרם ברולה
הצרפתים אינם מאכזבים לעולם! וכך גם הקרם ברולה של הצרפתים. מדובר במעין פודינג של ביצים שמתבשלות לאיטן על הגז ביחד עם מקל וניל. לאחר הבישול הקצר והסינון היסודי, מעבירים את הרפרפת לכוסות חסינות אש ומכניסים לתנור בתוך תבנית מים. הקרם אשר צריך לצאת רוטט במרכז וקשיח בדפנותיו נכנס לקירור עד מועד ההגשה. כאשר אתם רוצים להגיש את הקרם הצרפתי האהוב, כל שעליכם לעשות הוא לבזוק סוכר חום מעל ולקרמל אותו באמצעות ברנר. אם עשיתם עבודה טובה, ישמע רעש קל של "שבירה" כשהכפית בוצעת את מעטה הסוכר הקשיח בדרכה אל קרם הווניל.
3.פאי לימון
קינוח מעולה נוסף הוא פאי הלימון, אי אפשר לטעות עם בסיס של בצק חמאה פריך שמכיל בתוכו את קרם הלימון החמצמץ והטעים. את הבצק חשוב לאפות באפייה עיוורת ורק לאחר שהתקרר יש להוסיף עליו את קרם הלימון שגם אותו יש לצנן לפני שמעטרים אותו במרנג יציב וטעים ומעניקים לו מעטה מעט שרוף בעזרת הברנר, ליצירת המראה המושלם של פאי לימון אמיתי.
4.עוגת שוקולד חמה
מי יכול לעמוד בפני עוגת שוקולד חמה, מדובר בקלסיקה על זמנית שחינה אינו סר לעולם. עוגת השוקולד הרכה והנימוחה, מגיעה דווקא חמה מיד לאחר האפייה, ואתם יכולים להתמוגג מכל ביס שמשאיר טעם שוקולדי עמוק.
5.מוס שוקולד
גם מוס שוקולד נחשב לאחד הקינוחים הכי מוצלחים שיש, זאת כיוון שמשולב בו טעם השוקולד הכה אהוב עלינו אך במרקם אוורירי לגמרי. התחושה היא שאנו אוכלים ענן של שוקולד שמתמוסס מיד על הלשון עם הנגיעה הראשונה. מוס שוקולד אינו זקוק לדבר נוסף, רק לכפית!
6.עוגת גבינה באסקית
עוגת גבינה באשר היא נחשבת לקינוח מוצלח במיוחד ולא בכדי. העוגה העסיסית והטעימה הזו רכה ונימוחה והטעמים שלה משובחים. יחד עם זאת נציין כי ככל שחומרי הגלם הגבינתיים הם משובחים יותר, כך יהיה גם טעמה של העוגה, ולכן החלטנו להציג לפניכם דווקא את עוגת הגבינה הבאסקית. מדובר בעוגת גבינה קרה בעלת טעמים עמוקים במיוחד של גבינה. היא אינה מתוקה יתר על המידה אבל טעמיה יוצאים מן הכלל והיא בהחלט שווה את העבודה!
7.פבלובה
הקינוח אשר מזוהה עם הפרימה בלרינה הוא קינוח לחובבי המתוק והשחיתות. אומנם הוא אינו מכיל שוקולד אך מפצה בקציפת מרנג גדולה שעליה מונחים כדורי גלידה, הרבה קצפת ורוטב פירות יער ואף פירות טריים חתוכים – מעדן!
8. ופל בלגי
הוופל הבלגי האהוב מציע לנו בסיס של בלילה מתוקה וטעימה שהופכת לוופל פריך ונהדר. מצע עשיר לכל התוספות שמגיעות אחר כך. בין אם אתם חובבי גלידות, קצפות ורטבים ובין אם אתם חובבי שמנת חמוצה ורסק תפוחים, מדובר בקינוח נהדר!
9.פנקוטה
הרפרפת האיטלקית אינה מאכזבת ומביאה טעמים עדינים של שמנת עם וניל, סוכר וג'לטין שייצב את כל האושר הזה יחד. הפנקוטה היא קינוח שמוגש קר, לרוב עם רוטב, ניתן להגיש אותה עם פירות יער, רוטב קרמל ועוד.
10.טירמיסו
עוד קינוח שיוצא תחת ידם המוכשר של האיטלקים היא עוגת הקפה הממכרת – הטירמיסו. מי שמכין אותה לפי הספר, ישתמש בגבינת מסקרפונה וקרם זביונה וייצור עוגה שאי אפשר להפסיק לאכול אותה – ובצדק!
מוגש מטעם: השף הלבן