התופעה מוכרת ומטופלת בעולם הרחב וזאת הסיבה שהפתרון שמצאה חברת פוד-טק ישראלית, מקיבוץ יפעת, הביאה אותה לפרוץ לשוק העולמי.
4 מיליון דולר הושקעו בחברת Beyond oil שתסייע למפעלים מטגנים ומסעדות, להילחם בסכנות הבריאותיות הטמונות בשימוש חוזר, במשך מספר ימים רצופים, באותו השמן לטיגון.
קישור למחקרים:
מדעני החברה פיתחו במשך 15 השנים האחרונות, פטנט רשום, שהוא אבקת פורמולה, הסופחת חומרים מחוללי מחלות, משמן בו מטגנים מספר ימים רצופים.

1 צפייה בגלריה
שמן לטיגון
שמן לטיגון
שמן לטיגון
(צילום: יחצ)

טיגון בשמן באופן רב פעמי ולאורך ימים רצופים, זוהי תופעה מוכרת בענף מפעלי המזון המטגנים ובתחום המסעדנות.
בעולם המערבי מתחילים לתת תשומת לב מיוחדת לסכנה.
רשויות החוק הקנדיות למשל, הכריזו מלחמה בתופעה.
זאת לאור מסקנות של מחקרים רבים, שמצאו קשר בין גילוי מחלות קשות בקרב עובדי המטבחים והסועדים במסעדות, לבין התוצרים שמספקים מפעלים מטגנים.
ממצאים דומים התגלו במסעדות המטגנות את המזון באותו השמן, לאורך מספר ימים ברציפות.
במחקרים המדעיים פורסם כי אכילת מזון מטוגן בשמן, סופח כ-20 אחוז שמן העלול לגרום למחלות קשות עד כדי סכנה ללקות במחלת הסרטן.
הרשויות בקנדה עוסקות בשמירה על בריאות עובדי המטבחים הנושמים את אדי השמן הרעיל. גם בריאות הסועדים מקבלת התייחסות מיוחדת.
במהלך הטיגון העמוק בשמן בו משתמשים מספר ימים רצופים, השמן חשוף לתנאי קלקול שפוגעים קשות באיכות המזון. הדבר גורם להיווצרות חומצות שומן חופשיות, חומצות שומן טרנס, חומרים פולריים ותרכובות קרצינוגניות.
הפורמולה שפותחה במעבדות בישראל, סופחת את החומרים הרעילים, מאטה את הריאקציות ובתהליך סינון פשוט מאפשרת שימוש נקי ובריא בשמן לאורך מספר רב של מחזורי טיגון.



מוגש מטעם: beyondoil