במילים אחרות - תאונת עבודה זו בעצם תאונה שאירעה במהלך העבודה, ובעקבות העבודה של אדם מסוים. אבל מה קורה כאשר מדובר בתאונת דרכים בדרך לעבודה? מי אחראי לפיצויים, וכיצד עלינו לפעול במקרים כאלו? על כך ועוד החלטנו להסביר לכם במהלך הכתבה הבאה.
תאונת דרכים בדרך לעבודה - מה אומר החוק?
רגע לפני שנבחר עורך דין תאונות דרכים, הרי שעלינו לקבל קצת רקע, ולהבין מה החוק אומר באשר לתאונות דרכים שהתרחשו בדרך למקום העבודה שלנו. לפי ההגדרה החוקית, במידה ואדם נפגע במסגרת תאונת דרכים בדרכו מהעבודה הביתה או לסירוגין, בדרכו מהבית למקום העבודה - תאונה זו נחשבת כתאונת עבודה לכל דבר ועניין בנוסף להיותה תאונת דרכים. במילים אחרות - במידה ונפגע אדם בתאונה כזו, יוכל להגיש לאחר מכן תביעה בתור נפגע בתאונת עבודה במסגרת ביטוח לאומי. במידה ותיבעתו לא תידחה, יוכל אותו אדם לקבל את הפיצוי ההולם עבור הנזק שנגרם לו. עם זאת, כמו כל מקרה אחר של תאונת עבודה, יידרש הנפגע להוכיח כי הפגיעה שהתרחשה אכן הייתה בדרכו מהבית למקום העבודה או ממקום העבודה לביתו.

1 צפייה בגלריה
תאונות דרכים בדרך לעבודה
תאונות דרכים בדרך לעבודה
תאונות דרכים בדרך לעבודה
(צילום: FREEPIK)
קצת על הועדה הרפואית
כמו כל תהליך אחר לצד עורך דין תאונות דרכים, גם כאן רשאי הנפגע לבקש להיבדק על ידי ועדה רפואית, שתפקידה הוא בעצם לקבוע את שיעור נכותו כתוצאה מאותה תאונת דרכים שאירעה לו. בהתאם לגובה הנכות עליה החליטה הועדה, הנפגע יקבל את הפיצוי המגיע לו מהמוסד לביטוח לאומי. ככל שהנכות גבוהה יותר, כך הפיצוי אשר ישולם לנפגע יהיה גדול יותר בהתאם.
אז איך בוחרים עורך דין תאונות דרכים? ומה עושים מכאן הלאה?
על מנת להגדיל את סיכויי ההצלחה שלנו בתהליך ככל הניתן, הרי שעלינו לבחור היטב עורך דין שיוכל לייצג אותנו במסגרת התהליך. תמיד נרצה לבחור עורך דין עם ניסיון מוכח ומעמיק בתחום, אשר כולל סיוע למספר לקוחות מרוצים לאורך ניהול תיקי תביעה דומים. חשוב להדגיש כי מלבד תביעה אותה נוכל להגיש למוסד לביטוח לאומי בתור נפגעי תאונת עבודה, נוכל גם להגיש תביעה כנגד חברת הביטוח אשר ביטחה את הרכב הרלוונטי במסגרת פוליסת ביטוח חובה. במקרים כאלו,דרגת הנכות שנקבעה מטעם אותה ועדה רפואית שהזכרנו קודם לכן תשמש בתור בסיס עבור חישוב הפיצוי שמגיע לנו מטעם חברת הביטוח של כלי הרכב שלנו בו התרחשה התאונה.

מוגש מטעם: עורך דין יוסי קוסטיקה