שתי העוגות הללו יככבו בכל קונדיטוריה, גדולה או קטנה, יעטרו כמעט כל שולחן חג או יום הולדת, יופיעו בכל תפריט קינוחים ויהיו העוגות המבוקשות ביותר על־ידי ילדים ומבוגרים כאחד. כחלק בלתי נפרד מהמעמד המכובד והבלתי מעורער הזה, ישנו מגוון עצום של מתכונים, שילובים, רעיונות ושדרוגים לעוגות המסורתיות הללו, הינה כמה סוגים לבחירתכם.
עוגות גבינה קרות
אחד הסוגים המאפיינים ביותר את מתכוני עוגות הגבינה הוא עוגות קרות. הכוונה היא לעוגות שאינן מצריכות אפייה כי אם זמן מנוחה במקרר או במקפיא לצורך התייצבות. זוהי עוגה קלה יחסית ופשוטה להכנה אשר אינה מצריכה לרוב זמן רב וניתן להכין אותה באחר צוהריים לוהט של קיץ עם הילדים, ולטעום ממנה כבר בארוחת הערב.

1 צפייה בגלריה
עוגות
עוגות
עוגות
(צילום: pixabay)

מתכוני העוגות הקרות יכללו תערובת מסוימת של גבינות רכות והשהות במקרר ייצב אותה לכדי עוגה שניתן לפרוס בסכין.
בקבוצת העוגות הקרות ניתן למצוא את עוגת הביסקוויטים האהובה כאשר ניתן לשנות אותה כך שתתאים לקהל מבוגר יותר, בעת טבילת הביסקוויטים בברנדי או בקפה במקום בחלב, לקבלת טעם מתוחכם יותר. גם עוגת גבינה פירורים היא עוגה אהובה במיוחד, כאשר ניתן לשנות את טעמה על־ידי שינוי מרכיב הפירורים. למשל לאפות בצק עוגה ולפורר אותו לאחר שהוא מוכן או לבחור בפירורי עוגיות אוריאו האהובות על ילדים.
עוגות גבינה חמות
מתכוני העוגות המקבילות הן כמובן אלו האפויות. כאן כבר ניתן להיתקל במתכונים מורכבים ומושקעים יותר המצריכים כמה טכניקות עבודה שונות, ולכן עשויים לדרוש זמן הכנה רב יותר.
עוגות גבינה אפויות תהיינה נימוחות ואווריריות, לרוב יתפחו בעת האפייה ויקבלו מעטה קראסט שחום מעט. במתכונים אלו ניתן לשלב קולי פירות עונה חמצמצים, קרם קצפת עשיר, מעטה שוקולד לבן או שחור ועוד מבחר גדול של שילובים בהתאם להעדפה האישית.
עוגות אלו, למרות שהן אפויות וחמות, עדיף לאכול אותן קרות. משמעות הדבר הוא שיש להמתין בסבלנות עד שיתקררו לטמפרטורת החדר ועד שניתן יהיה להגיש ולאכול אותן.
עוגת שוקולד יום הולדת
עוגות שוקולד לימי הולדת הן קטגוריה בפני עצמה. הכוונה כמובן לעוגות עסיסיות, כהות כל־כך עד שהן כמעט שחורות לחלוטין, הן מכילות כמות גדולה של קקאו והוא זה אשר מעניק להן את צבען העמוק הנפלא.
עוגות יום הולדת, במיוחד אם הן מיועדות לילדים, תהיינה עוגות בחושות מהירות הכנה, אשר כל שנדרש הוא לערבב יחד את כל המצרכים לעיסה אחידה, לצקת לתבנית משומנת ולאפות עד שהן מוכנות. מה שהופך אותן לעוגות יום הולדת הוא שכבת הקרם המבריקה המכסה אותן ועליה ניתן לפזר סוכריות זעירות, עדשים צבעוניות, להניח תמונה אהובה שהודפסה מראש על דף סוכר ואפילו פרוסות פרי רעננות. העיקר שיישאר מקום לנעוץ נרות כמספר שנות החוגג.
עוגות יום הולדת יכולה כמובן להיות עוגת שוקולד פרווה, עוגה חלבית ואפילו כזו המתאימה לנמנעים מגלוטן או לחג הפסח.
עוגות שוקולד של הביוקר
אם עוגות יום ההולדת הן עוגות פשוטות, מהירות הכנה וללא יומרות מיוחדות, קטגוריה זו מכילה עוגות אשר מטרתן להרשים ולהשוויץ, הן בנראותן המהממת והן ביכולות האפייה של יוצריה.
כאן ניתן למצוא עוגות שוקולד בשלוש שכבות וביניהן קרם עשיר ומושחת, ריבועי בראוניז מדויקים מעוטרים באגוזי מלך והפתעות, עוגת שוקולד פאדג' שאי אפשר לעמוד בפניה ובפני המתיקות שלה, עוגות מוס שוקולד אוורירי, טירמיסו בשכבות ועוד.
רק הדמיון הפרוע מסמן את גבול האפשרויות, והשילובים תלויים בטעם אישי בלבד.
לכל אחד בבית יש מתכון שאליו הוא תמיד אוהב לחזור. מתכון מנצח שלא מצריך הרבה מאמץ וששלבי העבודה שלו חקוקים היטב בזיכרון. הסיבה לכך היא שעוגות גבינה ושוקולד לעולם יזכירו את הבית. מסיבת יום הולדת של גיל תשע בגינה, ארוחת שישי משפחתית וקינוח של סבתא, פינוק של אימא רגע לפני שבת ואפילו בוקר רגוע עם כוס קפה במרפסת. כל אלו הופכים את העוגות המסורתיות והפשוטות הללו, לעוגות שלא ניתן לעמוד בפניהן.

מוגש מטעם: השף הלבן