גלי לופו אלטרץ, השפית המפורסמת מכפר סבא, המעבירה סדנאות בישול ומחברת הספרים, בישול טבעוני ישראלי, טבעוני פשוט וטעים ומורה לבישול טבעוני, מביאה 4 מתכונים לסופגניות וספינג' מדהימות וטעימות, קלות להכנה, ואפילו מפתיעות (אכלתם פעם ספגניות בטטה?)
ספינג'
(15 ספינג' בינוניים-קטנים)
מתכון של גלי לופו אלטרץ- סדנאות בישול טבעוני
1 כוס קמח חיטה מלא
1 כוס קמח לבן
¼ כפית מלח
1 כפית שטוחה שמרים יבשים
1 כפית סוכר
¼ 1 כוסות מים פושרים
1 שמן לטיגון עמוק
¼ כוס סוכר לציפוי (רצוי סוכר דק, לא אבקת סוכר)
1. מערבבים עם כף בקערה גדולה את כל חומרי הבצק. אמורה להיווצר בלילה סמיכה או בצק נוזלי שניתן לבחוש עם כף. אפשר להוסיף עוד מעט מים או קמח אם צריך על מנת להגיע לסמיכות המתאימה.
2. מכסים את הקערה ומניחים לשעה עד שעתיים תפיחה, לא יותר מכך.
3. מכינים קערית קטנה עם שמן לשימון כפות הידיים, מחממים בסיר בינוני את שאר השמן לטיגון. משמנים היטב את שתי הידיים, כשהשמן חם (יש הבודקים עם כף עץ- אם נוצרות בועות סביבה אז השמן מספיק חם, אני מנסה עם ספינג'- הוא צריך לצוף תוך 4 שניות), צובטים פיסה מן הבצק ובעזרת האגודלים פוערים בו חור. מטילים בזהירות לשמן ומכינים כך עוד 4- 5 ספינג', לשכבה אחת בסיר הטיגון. הופכים להזהיב את הצד השני ומוציאים בכף מחוררת למגש.
4. נותנים לספינג' להתקרר 2 דק' ומגלגלים בסוכר.
סופגניות יוגורט טבעוני ללא התפחה
(20 סופגניות קטנות)
מתכון של גלי לופו אלטרץ- סדנאות בישול טבעוני
1 קמח תופח קטן (350 גרם)
3 כפות סוכר
2 יוגורט סויה במתיקות מופחתת (סה"כ 1 כוס יוגורט= 250 מ"ל)
1/2 כוס מיץ תפוזים (125 מ"ל)
1 כף תמצית וניל איכותית
שמן לטיגון עמוק
אבקת סוכר
1. מערבבים היטב את כל המצרכים, מחממים שמן לטיגון עמוק, טובלים לשנייה 2 כפיות בשמן, נוטלים כפית גדושה מן הבצק ובעזרת הכפית השנייה מעצבים לכדור והופ! לשמן.
2. לבצק יש נטייה לשקוע לתחתית ולהידבק שם, יש לנתק את הסופגניות מהתחתית ולתת להן לצוף, להפוך בשמן ולהוציא לנייר סופג לכשהשחימו.
2. לבזוק אבקת סוכר ולהגיש עם ריבה. קשה להזריק לבצק זה ריבה על כן מומלץ להגיש את הריבה בנפרד.
סופגניות אמיתיות ואווריריות
(20 סופגניות בינוניות)
מתכון של גלי לופו אלטרץ- סדנאות בישול טבעוני
500 גרם קמח לבן (שלוש וחצי כוסות)
1 כף שמרים יבשים
4 כפות סוכר
1/2 כפית מלח
1/4 1 כוסות חלב שקדים / חלב צמחי אחר בטמפרטורת החדר (אני מקציפה מים עם 2 כפיות ממרח שקדים)
1 כף תמצית וניל
4 כפיות גדושות שמן קוקוס מוצק אך רך מעט
שמן לטיגון עמוק
אבקת סוכר
ריבה
1. בקערת המיקסר מערבבים את המצרכים היבשים: קמח, שמרים, סוכר ומלח.
2. מפעילים את המיקסר עם קרס הלישה ומוסיפים בהדרגה את החלב הצמחי (רצוי שיהיה פושר, בטמפרטורת החדר) ותמצית הוניל.
3. לשים כ 5 דקות. מוסיפים כפית אחר כפית של שמן הקוקוס וממשיכים ללוש עד שהשמן נטמע כולו ונוצר בצק אלסטי ולא דביק.
4. מכסים ומניחים להתפחה של שעה וחצי (אפשר להתפיח בתנור מחומם ל 50 מעלות וכבוי!)
5. מוציאים את הבצק למשטח משומן, מרדדים לעובי 2 ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר הרצוי (מומלץ כ 6 ס"מ) ומניחים על ריבועי נייר אפיה משומנים גזורים מראש.
6. מתפיחים 30 דק' נוספות. מחממים שמן, מרימים על כף היד את עיגול בצק על הנייר ומניחים הפוך ללא הנייר בזהירות בשמן החם כאשר הצד שהיה צמוד לנייר יהיה עכשיו כלפי השמיים, והצד שהיה חשוף לאויר יהיה עתה בשמן. אסור שהשמן יהיה חם מדי כי הבצק ישחים מהר לפני שהוא נאפה מבפנים. הסופגניות יהפכו כעת מדיסקית שטוחה לעיגול חביב, כאשר התחתית משחימה קלות הופכים את הסופגניה בשמן.
7. כאשר שני הצדדים שחומים באופן זהה, מוציאים לנייר סופג, מאבקים באבקת סוכר ואפשר להזריק ריבה - אם מחממים את הריבה היא תהיה נוזלית וניתנת להזרקה בקלות.
קראו גם:
סופגניות בטטה מהירות
1 בטטה
כוס קמח לבן תופח
2 כפיות נבט חיטה (לא חובה)
1 כפית שמן זית
¼ כפית מלח
שמן לטיגון
2 כפות אבקת סוכר+ ½ כפית קינמון
1. חותכים ומאדים את הבטטה (אפשר במיקרו!) קולפים וטוחנים עם בלנדר מוט.
2. מחממים שמן לטיגון.
2. מערבבים היטב לתוך מחית הבטטה את כל מצרכי הבצק. בעזרת 2 כפיות שטבלנו קלות בשמן יוצרים כדורי בצק קטנים ומטגנים עד השחמה.
3. מוציאים מהשמן, מפזרים סוכר קינמון ומגישים חם.
המתכונים נלקחו מהאתר גלי לופו אלטרץ המעבירה בכפר סבא סדנאות בישול בריא.