חדש בהרצליה: הסופלקיה מבית גרקו. שיתוף פעולה קולינארי מסקרן בין המסעדן צביקי עשת והשפים תומר אגאי ואליאב גולדנברג מוליד את "הסופלקיה"- שיפודיה יוונית בה מוגשת מנת הדגל היוונית האהובה ועזת הטעם בשלל גרסאות לצד פיתה במלאכת יד ורטבים מיוחדים.
3 צפייה בגלריה
השף תומר אגאי בסופלקיה החדשה של הרצליה
השף תומר אגאי בסופלקיה החדשה של הרצליה
השף תומר אגאי בסופלקיה החדשה של הרצליה
(צילומים: אמיר מנחם)
בתפריט מסעדות גרקו ניתן מזה שנים מקום של כבוד לסופלקי, אך כעת הוא מקבל את קדמת הבמה עם תפריט נפרד ועשיר- בישיבה, טייק אוואי או משלוחים- המתומחר בגובה העיניים ברוח התקופה, ובו מגוון רחב של בשרים, דגים ואופציות צמחוניות. הללו מוגשים לצד או בתוך פיתה יוונית טריה בעבודת יד שפותחה במיוחד כדי לספוג את עושר הטעמים מחד ולהחזיק את המנה הגדושה מאידך, ועולה על הגריל לאחר שהיא נמשחת בשמן זית כדי לספוג מטעמי העשן ולקבל חריכה אופיינית, בדיוק כמו ביוון.

3 צפייה בגלריה
הסופלקיה החדשה של הרצליה
הסופלקיה החדשה של הרצליה
הסופלקיה החדשה של הרצליה
(צילום: אמיר מנחם)

ממש כמו בישראל, גם היוונים אוהבים את הגריל המקומי. הסופלקי (ביוונית, שיפוד קטן) היא אחת המנות הקלאסיות, המזוהות עם המטבח היווני ומוגשות בטברנות ובסופלקיות המוכרות לכל מי שפקד את יוון. השיפוד יכול להכיל סוגים שונים של בשר כגון כבש, הודו, בקר או עוף, הנצלה על גריל ומשלב טעמים מעושנים עם תיבול ייחודי. בדוכן סופלקי שמכבד את עצמו ינוחו עשרות שיפודים במשרה של שמן זית, מיץ לימון ואורגנו, מוכנים לעלות על הגריל מיד עם ההזמנה. עם תום הצלייה מניחים את הבשר, בעודו על השיפוד, על פיתה או פרוסת לחם קלוי.
בסופלקיה של גרקו, המשולבת בהדרגה בכל אחת ממסעדות הקבוצה, ניתן לבחור מהתפריט מנה לישיבה במקום הכוללת פיתת שמן זית ואורגנו, בצל, סומק, פטרוזיליה ועגבניה בגריל. ורטבים לבחירה או לקחת לדרך מנה מגולגלת במחיר משתלם, וכמובן להזמין את שתיהן גם במשלוח.

קראו גם:

בתפריט ניתן למצוא כאמור קלאסיקות כמו גירוס עגל וכבש (58 בפיתה/78 בצלחת), קבב יווני (56/76), פרגית במרינדת תבלינים יווניים (56/76), נקניקיית טלה, אורגנו ושומר (56/76), שיפוד כבד עוף ושומן ליה (52/68) וקציצות זוקיני פטה ועשבים (48/64). השיפודים ב"סופלקיה" מוגשים כשלצידם שני רטבים לבחירה מבין אופציות מסקרנות שיצרו הצמד אגאי וגולדנברג כגון יוגורט שמיר, שומר ולימון; סקורדליה; חצילים על האש, פלפלים קלויים, שום ובצל; פלפלים חריפים שום, מרווה, זרעי כוסברה וחומץ יין; ורוטב פפריקה, כורכום וגבינת קפלוטירי.

3 צפייה בגלריה
הסופלקיה החדשה של הרצליה
הסופלקיה החדשה של הרצליה
הסופלקיה החדשה של הרצליה
(צילום: אמיר מנחם)

לדברי תומר אגאי ואליאב גולדנברג: "התקופה הנוכחית מעוררת את הרצון של כולנו בדברים פשוטים, מנחמים, קז'ואלים, טעימים ובגובה העיניים. הסופלקי הוא הפתרון המושלם לכך כי אין כמו להכניס את כל הטעמים לתוך פיתה. זה אוכל יווני אותנטי- בשר איכותי, תיבול עז, רוטב מעקצץ בפיתה עסיסית- שיוצר שילובי טעמים מורכבים ויוצאי דופן שמרכיבים את הביס המושלם, בין אם בחווית ישיבה במסעדה במחיר נגיש או בחווית אוכל רחוב משתלמת".