חג האור קרב אלינו, וברור שהשנה הוא הולך להיות אחר. השבוע בחרתי להכין לכבודו מגש עשיר שיכול להתאים לכל ארוחת ערב: לביבות פיקנטיות לצד יוגורט מתובל, סלט תפוחי אדמה עם בצל סגול ורבעי צנוניות צעירות.
2 צפייה בגלריה
לביבות תפוחי אדמה מטוגנות
לביבות תפוחי אדמה מטוגנות
לביבות תפוחי אדמה מטוגנות
(צילום פרטי)
יש הרואים בטיגון קלוריות והשקעה. בעיניי הוא מכניס אווירה ביתית חמה ומזמינה. באנו חושך לגרש, בידינו אור ואהבה ותפילה לימים טובים יותר.

לביבות תפוחי אדמה מטוגנות


החומרים (כ-25 יחידות):
2 תפוחי אדמה מגוררים וסחוטים
5 ביצים
5 כפות פירורי לחם או פנקו
100 גרם קשקבל מגוררת או פרמז'ן, או כל גבינה קשה שאוהבים
100 גרם מוצרלה מגוררת
בצל יבש, קצוץ דק
חבילת פטרוזיליה קטנה, קצוצה דק
כפית פפריקה מתוקה (לא חובה)
פלפל שחור גרוס
מלח (בזהירות, הגבינות מלוחות)
שמן קנולה או חמניות לטיגון
ההכנה:
טורפים את כל החומרים יחד עד לקבלת מרקם אחיד, מכסים ומעבירים למקרר לכחצי שעה.
מחממים שמן במחבת (בגובה של כשני ס"מ) ובעזרת שתי כפות יוצקים מעט מהבלילה, משטחים קלות ומטגנים עד זהוב יפה משני הצדדים. כדאי לעשות בשלבים ולא להעמיס יותר מדי על המחבת.
מטגנים בסבלנות ומעבירים למגש שטוח מרופד בנייר סופג.
מגישים לצד קרם יוגורט מתובל, סלט תפוחי אדמה קליל, רבעי צנוניות ורבעי ביצה קשה, ויש לכם ארוחה קלילה ומשפחתית.

2 צפייה בגלריה
לביבות פיקנטיות לצד תוספות קלילות
לביבות פיקנטיות לצד תוספות קלילות
לביבות פיקנטיות לצד תוספות קלילות
(צילום פרטי)

סלט תפוח אדמה


החומרים:
6 תפוחי אדמה קלופים, חתוכים לרבעים לאורך
חצי בצל סגול, חצוי ופרוס דק
כ־10 גבעולי כוסברה או פטרוזיליה (רק העלים)
פלפל שחור גרוס
מלח
שמן זית
מיץ מרבע לימון

קראו גם:

ההכנה:
מבשלים את תפוחי האדמה עם הרבה מים עד לריכוך קל, מסננים, מעבירים לקערה ומתבלים מייד (כשהתפוחים חמים התיבול נספג טוב יותר ומעשיר את הסלט), שומרים בצד מעט מהכוסברה או הפטרוזיליה לקישוט הסלט בהגשה.
מערבבים בעדינות, טועמים ומשפרים טעמים. בהגשה מוסיפים את העלים.


קרם יוגורט מתובל


החומרים:
גביע יוגורט
2 כפות לאבנה
3 כפות גבינה לבנה 5%
גביע אשל או גיל
3 כפות שמן זית איכותי
2 שיני שום כתושות
3 כפות חומץ
מלח לפי הטעם

ההכנה:
מערבבים את כל סוגי הגבינות בקערה עד לקבלת מרקם חלק, מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים, טועמים ומשפרים טעמים. בהגשה יוצקים מעל מעט שמן זית.
● נשמר במקרר הרבה זמן ומתאים לאינסוף תוספות, מג'דרה, ממולאים, סלטים.
● צלחת של רבעי צנוניות טריות וצלחת של רבעי ביצים קשות ישביחו את המנה.