לביבות סלק
המרכיבים ל-25-30 לביבות
2 תפוח אדמה בינוני מגורד מהזן האדום (400 גרם נטו לאחר קילוף)
1 בצל סגול בינוני מגורד (100 גרם נטו)
1 ביצה לארג' (60 גרם)
2 כפות פירורי לחם (30 גרם)
1 סלק בינוני מגורד (200 גרם נטו)
50 גרם (חצי כוס) גבינת מנצ'גו
50 גרם (קובייה 2/2) קוביות גבינה בולגרית
50 גרם (3 כפות) אגוזי פקאן קצוצים גס
מלח, פלפל לפי הטעם
קורט קינמון
לביבות סלק. צילום: בועז לביאלביבות סלק. צילום: בועז לביא
לביבות סלק. צילום: בועז לביא
(לביבות סלק. צילום: בועז לביא)
אופן ההכנה
מגרדים את כל הירקות וסוחטים את הנוזלים העודפים. מוסיפים לתערובת הירקות את יתר המרכבים: הקמח, הביצים, פירורי הלחם, הגבינות, הירקות, המלח והפלפל. יוצרים קציצות בקוטר של כ-5 ס"מ ומסדרים על גבי תבנית אפייה עם נייר אפייה משומן היטב. מתיזים על הלביבה מעט ספריי שמן או מורחים במעט שמן. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך כ-12-15 דקות עד שמזהיב ומגישים חם.
לביבות בטטה וגזר
המרכיבים ל-25-30 לביבות
1 תפוח אדמה מגורד (200 גרם נטו)
3/4 בטטה מגורדת (400 גרם נטו)
2 גזרים בינוניים מגורדים (200 גרם נטו)
2 כפות קמח (40 גרם)
1 בצל בינוני קצוץ דק (100 גרם נטו)
2 ביצים
חצי כוס ריקוטה (50 גרם)
מלח, פלפל לפי הטעם
קורט קינמון
קורט כמון
קורט כורכום
לביבות בטטה וגזר. צילום: בועז לביאלביבות בטטה וגזר. צילום: בועז לביא
לביבות בטטה וגזר. צילום: בועז לביא
(לביבות בטטה וגזר. צילום: בועז לביא)
אופן ההכנה
מגרדים את כל הירקות וסוחטים את הנוזלים העודפים. מוסיפים לתערובת הירקות את יתר המרכבים: הקמח, הביצים, פירורי הלחם, הגבינות, הירקות, המלח והפלפל. יוצרים קציצות בקוטר של כ-5 ס"מ ומסדרים על גבי תבנית אפייה עם נייר אפייה משומן היטב. מתיזים על הלביבה מעט ספריי שמן או מורחים במעט שמן. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך כ-12-15 דקות עד שמזהיב ומגישים חם.
לביבת אפונה ועשבי תיבול
המרכיבים ל-25-30 לביבות
תפוח אדמה גדול מגורד (300 גרם)
1 בצל בינוני קצוץ דק (100 גרם)
2 ביצים
2 כפות+1 כפית קמח (50 גרם)
100 גרם (5 כפות) גבינה 9%
120 גרם (שלושת רבעי כוס) אפונה קפואה מושרית במים חמים 10 דקות
כף סוכר (20 גרם)
קורט מלח
15 גבעולי נענע (חצי צרור) קצוצים דק
10 גבעולי רוקט קצוצים דק
תערובת עשבי תיבול טחונים:
4 גבעולי טימין (1 כף) קצוצים דק
4 גבעולי אורגנו (1 כף) קצוצים דק
4 גבעולי רוזמרין (1 כף) קצוצים דק
לביבות אפונה ועשבי תיבול. צילום: בועז לביאלביבות אפונה ועשבי תיבול. צילום: בועז לביא
לביבות אפונה ועשבי תיבול. צילום: בועז לביא
(לביבות אפונה ועשבי תיבול. צילום: בועז לביא)
אופן ההכנה
מגרדים את כל הירקות וסוחטים את הנוזלים העודפים. מוסיפים לתערובת הירקות את יתר המרכבים: הקמח, הביצים, הגבינות, פירורי הלחם, הירקות, עשבי התיבול, המלח והפלפל. יוצרים קציצות בקוטר של כ-5 ס"מ ומסדרים על גבי תבנית אפייה עם נייר אפייה משומן היטב. מתיזים על הלביבה מעט ספריי שמן או מורחים במעט שמן. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך כ-12-15 דקות עד שמזהיב ומגישים חם.
לביבות בורגול וטחינה
המרכיבים ל-25-30 לביבות
1 תפוח אדמה מגורד (200 גרם)
1 בצל בינוני קצוץ דק (100 גרם נטו)
1 ביצה לארג' (60 גרם)
2 כפות פירורי לחם (30 גרם)
140 גרם (חצי כוס) טחינה גולמית
100 גרם (חצי כוס) בורגול מושרה במים חמים 20 דקות
1 צרור פטרוזיליה קצוץ
מלח פלפל
אופן ההכנה
מגרדים את כל הירקות וסוחטים את הנוזלים העודפים. מוסיפים לתערובת הירקות את יתר המרכבים: הקמח, הביצים, פירורי הלחם, הגבינות, הירקות, המלח והפלפל. יוצרים קציצות בקוטר של כ-5 ס"מ ומסדרים על גבי תבנית אפייה עם נייר אפייה משומן היטב. מתיזים על הלביבה מעט ספריי שמן או מורחים במעט שמן. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך כ-12-15 דקות עד שמזהיב ומגישים חם.
לביבות בורגול וטחינה. צילום: בועז לביאלביבות בורגול וטחינה. צילום: בועז לביא
לביבות בורגול וטחינה. צילום: בועז לביא
(לביבות בורגול וטחינה. צילום: בועז לביא)
לביבות טוניסאיות
המרכיבים ל-25-30 לביבות
1תפוח אדמה בינוני מגורד (300 גרם)
1 בצל סגול קצוץ דק (100 גרם נטו)
1 ביצה (60 גרם)
1 כף קמח (20 גרם)
2 כדורי מוצרלה (100 גרם) מגורדים
50 גרם (2 כפות) ממרח עגבניות מיובשות
100 גרם טונה בשמן. נקייה מנוזלים
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
קורט קצח
חצי כפית ממרח לימון כבוש (לא חובה)
מלח, פלפל
קורט אורגנו יבש
לביבות טוניסאיות. צילום: בועז לביאלביבות טוניסאיות. צילום: בועז לביא
לביבות טוניסאיות. צילום: בועז לביא
(לביבות טוניסאיות. צילום: בועז לביא)
אופן ההכנה
מגרדים את כל הירקות וסוחטים את הנוזלים העודפים. מוסיפים לתערובת הירקות את יתר המרכבים: הקמח, הביצים, פירורי הלחם, הגבינות, הירקות, ממרח העגבניות, רוטב הצ'ילי, המלח והפלפל. יוצרים קציצות בקוטר של כ-5 ס"מ ומסדרים על גבי תבנית אפייה עם נייר אפייה משומן היטב. מתיזים על הלביבה מעט ספריי שמן או מורחים במעט שמן. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך כ-12-15 דקות עד שמזהיב ומגישים חם.
לביבת ארטישוק
המרכיבים ל-25-30 לביבות
1 תפוח אדמה מגורד (200 גרם)
1 בצל קצוץ דק מטוגן זהוב (100 גרם נטו)
1 ביצה לארג' (60 גרם)
2 כפות פירורי לחם (30 גרם)
120 גרם גבינת ריקוטה
100 גרם ארטישוק (4 חצאים) קפוא מבושל 20 דקות במים עד ריכוך
20 גרם (4 זיתים) זיתי קלמטה קצוצים
מלח פלפל לפי הטעם
קורט אגוז מוסקט
לביבות ארטישוק. צילום: בועז לביאלביבות ארטישוק. צילום: בועז לביא
לביבות ארטישוק. צילום: בועז לביא
(לביבות ארטישוק. צילום: בועז לביא)
אופן ההכנה
מגרדים את כל הירקות וסוחטים את הנוזלים העודפים. מוסיפים לתערובת הירקות את יתר המרכבים: הקמח, הביצים, פירורי הלחם, הגבינות, הארטישוק, הזיתים, המלח והפלפל. יוצרים קציצות בקוטר של כ-5 ס"מ ומסדרים על גבי תבנית אפייה עם נייר אפייה משומן היטב. מתיזים על הלביבה מעט ספריי שמן או מורחים במעט שמן. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך כ-12-15 דקות עד שמזהיב ומגישים חם.