כששואלים אותי, אני ממליצה להשתדל שחלק משמעותי בתזונה יכלול גם ירקות ופירות טריים, לא מבושלים.
למה?
כי בצורה הזו בדרך כלל יש בהם (תלוי באיזה מהם) שפע עצום של נוטריאטים - ויטמינים, מינרלים, אנזימים, נוגדי חמצון ועוד, לכן זו דרך נהדרת לקבל מהמזון שלנו כמה שיותר.
בנוסף, וכאילו "על הדרך", צריכה של מזון טרי, בצורתו הטבעית, הוא אקולוגי יותר היות והושקעו בו פחות משאבים, אריזות, שינוע וכו'.
קראו גם:
פעמים רבות זו גם דרך נפלאה לתמוך בכלכלה המקומית ובחקלאים של מדינת ישראל, שמגדלים למעננו שפע ומגוון של ירקות ופירות מעולים.
אז הרי לכם - שפע קיצי טרי ולא מבושל שמרכיב ביחד סלט פשוט עם טעמים של קיץ.
סלט קיץ קריר וקליל
1-2 מנות
5 דקות הכנה
מה צריך?
1 קישוא טרי מגורד
גרעינים מופרדים עם סכין משני קלחי תירס טריים
1 גבעול בצל ירוק קצוץ
5 עלים גדולים של ריחן
מעט צ'ילי טרי קצוץ
מיץ מחצי לימון או יותר
מלח לפי הטעם
שמן זית
מה עושים?
מערבבים את כל המרכיבים יחד ואוכלים בתיאבון.
סלט גזם
איך הכל התחיל? כשיצאתי לגזום בחצר את ענפי התות בשביל המוביל לקליניקה שלי.
על חלק מהענפים שגזמתי השתרגה לה גפן מקסימה עם עלים צעירים ורעננים שהחלטתי שאני פשוט חייבת לעשות איתם משהו.
אז הפרדתי את העלים מהגזם, את הגזם שמתי בערימה ואת העלים לקחתי איתי למטבח כדי לחשוב מה לעשות איתם.
איך שפתחתי את המקרר ראיתי חבילה מקסימה של תרמילי פול ירוק שמנמנים שקיבלתי בארגז השבועי ממשק בן צבי וידעתי מה אני הולכת להכין: סלט חם שישלב את המרקם של הפול עם טריות עלי הגפן החמצמצים למנה ירוקה ומושלמת של תחילת הקיץ.
סלט עלי גפן ופול ירוק
מה צריך?
1 בצל קצוץ
ספל של פולי פול ירוק קלופים
כ-50 עלי גפן צעירים קצוצים
1/2 כוס רוטב עגבניות
1/2 כוס מים
1 כפית מלח
שמן זית
מה עושים?
מחממים שמן זית במחבת
מטגנים את הבצל עד שמתחיל להיות שקוף
מוסיפים את הפולים, העלים הקצוצים והמלח
מבשלים תוך ערבוב עד שעלי הגפן מחליפים את צבעם
מוסיפים את הרוטב והמים
מערבבים ומביאים לרתיחה
מנמיכים את האש ומבשלים עוד כרבע שעה.
בתיאבון, ימים יפים!
ענת לשם, נטורופתית ND, תזונה במעגל החיים