למי שלא מכיר, הפקוס הוא סוג של מלפפון בלאדי טעים וקריספי שלא נמצא בשפע בשווקים.
1 צפייה בגלריה
נודלס פקוס ברוטב קשיו לימוני
נודלס פקוס ברוטב קשיו לימוני
נודלס פקוס ברוטב קשיו לימוני
(צילום: ענת לשם)
כמו המלפפון, גם הוא עשיר בנוזלים איכותיים ובשפע של ויטמינים, מינרלים וסיבים.
הוא משמש כתוספת נפלאה שיכולה לקרר ולרענן כל ארוחה.
קראו גם:
אפשר כמובן להכין את המתכון עם מלפפונים רגילים ואפילו עם קישוא, אבל אני מעדיפה אותו ככה:

נודלס פקוס ברוטב קשיו לימוני

או בשמו העממי - ציזיקי טבעוני
החומרים:
כשישה פקוס בגודל בינוני (כגודל מלפפון גדול)
כוס קשיו טבעי מושרה כשעתיים
3 כפות גדושות שומשום מלא
מיץ מ-3-4 לימונים
1/2 חבילה כוסברה
חופן גדול עלי נענע
כחצי כוס מים
מלח לפי הטעם
300 גרם טופו חתוך לקוביות
מעט שמן זית איכותי
חופן גדול נבטי חמנייה
ההכנה:
מכינים מהפקוס אטריות בספירולייזר/קולפן/סכין (שומרים אחד ואת השאריות מהקיצוץ לרוטב).
שמים בבלנדר יחד - פקוס אחד ואת שאריות הקיצוץ, קשיו, שומשום, מיץ לימון, עלים, מים, מלח וטוחנים למרקם הרצוי.
מטגנים קלות את קוביות הטופו.
שמים בקערה את הפקוס, נבטי החמנייה וקוביות הטופו.
מוזגים מעל את הרוטב (ממש בסמוך להגשה).
בתיאבון! ימים יפים!
ענת לשם, נטורופתית ND. תזונה במעגל החיים