את דירת הדופלקס רכשו בני הזוג, הורים לשלושה ילדים צעירים, תוך רצון ליצור עבורם סביבת מחייה נעימה ומוארת שתענה היטב על צרכיהם העכשווים והעתידיים. היא נבנתה במסגרת פרויקט תמ"א בהרצליה ובניגוד למרבית הדירות בהן קומה עליונה, בזאת מקומת הכניסה בה מצויים הסלון, המטבח, שירותי אורחים ושטחה 50 מ"ר ומרפסת היקפית בשטח של כ-70 מ"ר נוספים, יורדים מטה לקומת המגורים בה מצויים מאסטר ההורים, 3 חדרי ילדים, חדר רחצה מרכזי ופינת משפחה.
מכיוון שהדירה נרכשה בשלבים מתקדמים נעשו בה שיפורים מבניים קלים ועיקר השינוי בא לידי ביטוי בתכנון הפונקציות, העמדת הרהיטים ובניית הקונספט. בכך נוצרה זרימה טובה והרמונית שמחברת באופן מיטבי בין הפונקציות והחללים.

עיצוב: ענבל ברקוביץעיצוב: ענבל ברקוביץ
עיצוב: ענבל ברקוביץ
(צילום: אלעד גונן)

עיצוב: ענבל ברקוביץעיצוב: ענבל ברקוביץ
עיצוב: ענבל ברקוביץ
(צילום: אלעד גונן)

אחד ממאפייני העיצוב הבולטים הוא הצבע הלבן השולט באגפיה השונים. האווירה בהירה ונקייה ובד בבד משולבים בה אלמנטים צבעוניים שיוצרים איזונים מתבקשים בחלל הנתון. כך למשל המטבח הכהה ודלפק העץ שממשיך את האי במרכזו,הכיסאות בפינת האוכל, מערכות הישיבה ועוד. רצפת החלל, פרקט עץ אלון טבעי בהיר, היווה רקע מושלם לתפישת העיצוב הנורדית. הסקאלה הצבעונית ברובה מונוכרומטית ועדינה של שחור ולבן שהעץ מרכך ומאזן.

עיצוב: ענבל ברקוביץעיצוב: ענבל ברקוביץ
עיצוב: ענבל ברקוביץ
(צילום: אלעד גונן)

הרציונל שהנחה את בני הזוג והמעצבת היה ליצור מרחבי מחיה נוחים שמותאמים לילדיהם הקטנים. החללים פרקטיים ואינם עמוסים בחפצים. המעטפת הבהירה מהווה כר נפלא ליצירת ריענון אסתטי מבלי לבצע שינויים גדולים.
בחלל הציבורי שבקומת הכניסה שונה תכנון המטבח המקורי שמוסתר מהחלל במין גומחה. ברקוביץ השכילה ליצור אי שגולש לכיוון הסלון ומחבר בין הפונקציות השונות. חזיתותיו עשויות עץ טבעי צבועות צבע אפוקסי והמשטחים עשויים גרניט במרקם בזלת בגוון שחור מט, מעט מחוספס, שמעניק להם תחושה של אבן טבעית. קיר הארונות הגבוהים במטבח יוצר גם הוא תנועה פינתית ומתחבר לקיר הטלוויזיה בסלון. בקיר זה מוטמע גם ארון החשמל וארון החשמל החכם שבתכנון המקורי היו חשופים לחלל ועתה סמויים מבעד לארון אלגנטי.

עיצוב: ענבל ברקוביץעיצוב: ענבל ברקוביץ
עיצוב: ענבל ברקוביץ
(צילום: אלעד גונן)

עיצוב: ענבל ברקוביץעיצוב: ענבל ברקוביץ
עיצוב: ענבל ברקוביץ
(צילום: אלעד גונן)

עיצוב: ענבל ברקוביץעיצוב: ענבל ברקוביץ
עיצוב: ענבל ברקוביץ
(צילום: אלעד גונן)

במרכז הסלון מונח שטיח שהביאו עמם בני הזוג מחו"ל. האיזור כולו מתאפיין בגיאומטריה ישרה ומוקפדת- בדוגמת השטיח, בשולחן ובמערכת הישיבה. הכורסה היא זו השוברת אותה במעט ושומרת על האווריריות בחלל. היציאה למרפסת הענקית שעוטפת את הקומה ממוקמת בסמוך אליו. היא תוכננה בקונספט קז'ואלי, משפחתי ופרקטי כך שתתאים למבוגרים והן לילדים שזוכים לפינות חמד משלהם.
מאסטר השינה של בני הזוג, הממוקם בקומת החדרים התחתונה טומן בחובו גם את הממ"ד הדירתי שמשמש עתה כחדר הארונות של השניים. הצבעוניות במרחב אלגנטית וכהה. החדר קלאסי וגדול בשטחו ועם זאת בחרה המעצבת שלא להעמיס אותו בפריטים אלא לצקת בו תחושה מזמינה, עוטפת ואינטימית על ידי שימוש בטקסטיל רך ונעים, טקסטורות וגוונים שחורים ואפרפרים. היציאה למרפסת הפרטית משלימה את תמונת העיצוב ומוסיפה מימד טבעי, עומק וצבעוניות משלימה.

עיצוב: ענבל ברקוביץעיצוב: ענבל ברקוביץ
עיצוב: ענבל ברקוביץ
(צילום: אלעד גונן)

עיצוב: ענבל ברקוביץעיצוב: ענבל ברקוביץ
עיצוב: ענבל ברקוביץ
(צילום: אלעד גונן)

חדרי הילדים מוקפדים ומעוצבים. הם אינם שבלונים או ילדותיים אך בד בבד מותאמים לגילם. ברקוביץ שילבה מדבקות קיר עם איורים נאיבים שמאפיינים מאוד את העיצוב הסקנדינבי. בתוך הצבעוניות המונוכרומטית בולטות נגיעות קלות של תכלת.
בחדר הרחצה של הילדים הושאר הריצוף המקורי שסיפק הקבלן-רצפה מצויירת בגוונים של שחור ולבן. אליה שידכה ברקוביץ שידת אמבט בגוון טורקיז אקווה שמחייה את החלל. בהמשכו של החדר יצרה המעצבת מעין חדר כביסה בתוך נישה הסגור מבעד דלת. בכך היא בראה פונקציה חשובה ומתבקשת ובנוסף הצליחה לרבע את החלל המלבני.


עיצוב: ענבל ברקוביץעיצוב: ענבל ברקוביץ
עיצוב: ענבל ברקוביץ
(צילום: אלעד גונן)

עיצוב: ענבל ברקוביץעיצוב: ענבל ברקוביץ
עיצוב: ענבל ברקוביץ
(צילום: אלעד גונן)

עיצוב: ענבל ברקוביץעיצוב: ענבל ברקוביץ
עיצוב: ענבל ברקוביץ
(צילום: אלעד גונן)