כדי להשיג אותו, רבים פונים לטיפול במספרה או רוכשים בבתי המרקחת תכשירים מיוחדים, כמו סוגי שמפו, קרמים, מסכות וסרומים המיועדים ל"החייאת" השיער.
ישנו פתרון נוסף שעליו רבים שוכחים להקפיד- תזונה נכונה ומאוזנת, המשפיעה באופן מכריע על בריאות השיער ומראהו. החומרים השונים שהיא מספקת לרבות חלבונים, מינרלים וויטמינים חיוניים לגדילת השיער, לבריאותו ולמראהו. טיפול בריא אמיתי לשיער מתחיל ממה שאנו מכניסים לגוף: בכתבה נפרט מהם החומרים שהגוף שלנו זקוק להם, וכיצד הם מופיעים במזונות השונים.
חלבונים כ-90% מהשיער שלנו עשוי מחלבון בשם קרטין, דבר שהופך את אספקת החלבונים לגוף לחיונית ביותר לתקינותו. פעמים רבות, תופעות של נשירת שיער ודילול נגרמות מחוסר בחלבונים, מצב נפוץ בקרב אנשים שביצעו שינוי קיצוני בתזונה שלהם, כמו למשל דיאטת "בזק" שכוללת בעיקר ירקות. חלבון מגיע במזונות רבים: ביצים (או יותר נכון, החלק הלבן שלהן - החלבון), דגים דוגמת מקרל, סרדינים, טונה וסלמון (המכילים גם אומגה 3 החשובה לבריאות ולחות הקרקפת),עוף, הודו, בשר אדום, טופו, קטניות ואגוזים (בעיקר אגוזי מלך, המכילים אומגה 3 גם הם).
1 צפייה בגלריה
אלטמן
אלטמן
אלטמן
(צילום:pexelsm)
ברזל הברזל ממלא תפקיד חשוב באספקת החמצן לדם. הוא המינרל שנושא את החמצן בהמוגלובין, כך שללא כמות ברזל מספקת בגוף, התאים בזקיקי השערה לא יקבלו חמצן כראוי, יפגעו ותחל נשירת שיער. את הברזל ניתן לצרוך בירקות מצליבים (כמו ברוקולי, כרוב וכרובית), עלים ירוקים (תרד, בזיליקום, חסה), קטניות (שעועית, עדשים, אפונה), כבד, בשר בקר והודו, חזה עוף, טחינה ושקדים.
נוגדי חמצון תפקיד נוגדי החמצון להילחם ברדיקלים חופשיים, רעלים שמצטברים בדם ופוגעים במערכות שונות בגוף (ביניהן גם צמיחת השיער). ככל שהדם ינוקה מרעלים, דם נקי ולא מזוהם יוכל להגיע לקרקפת ולהזין אותה בחומרים החיוניים לה. נוגדי החמצון נמצאים במידה רבה בתה ירוק, אגוזי מלך, עגבניות, קייל, ארטישוק, שום, פלפל אדום, פירות יער, כבד ושוקולד מריר.
אבץ אבץ משפיע על פעילותם של אנזימים רבים, על המטבוליזם, על תהליכים עצביים, מערכת החיסון ועוד. בנוסף, הוא שומר על בלוטות השומן הסמוכות לזקיקי השיער ומסייע לתפקודן. מחסור באבץ עלול לגרום להידללות השיער, נשירתו ואף אובדנו. תוכלו להשיג אותו בנבט חיטה, גרעיני דלעת, תרד, חומוס, עדשים, שעועית, בשר בקר ודגנים מלאים.
ויטמין A כלל תאי הגוף השונים, כולל תאי הקרקפת והשיער זקוקים לוויטמין A כדי לתפקד. בנוסף, הוויטמין מסייע לייצור הבלוטות השמנוניות שבקרקפת - בלוטות החלב. ללא שמנוניות השיער אינו בריא, מתייבש, נשבר, מתפצל ונושר. נוכל לצרוך אותו בכבד, טונה, ביצים, חלב ומוצרי חלב, דלורית, גזר, תרד, כרוב, פלפל, פפאיה, מנגו, אשכולית, גוג'י ברי וספירולינה.
ויטמין B12 הרכיב החשוב משמעותי בתהליכים רבים הקשורים לבריאות הגוף, ביניהם גם ייצור תאים חדשים. כדי לאפשר צמיחה והתחדשות של זקיקי השיער, חשוב לצרוך אותו בכמות מספקת, דבר שיסייע גם במניעת אנמיה. ויטמין B12 נפוץ בבשר, כבד, טונה, סלמון, סרדינים, ביצים, גבינות קשות ורכות, חלב, ויוגורט.
ויטמין C הוויטמין הוא אחד מנוגדי החמצון החזקים ביותר, המשפיע גם על צמיחת הזקיקים. אחד מתפקידיו החשובים הוא ייצור הקולגן, חלבון הנמצא בבסיסי השערות ומזין אותן, וגם מסייע ליצירת עצמות ורקמות יציבות, מגן על נימי הדם ועל בריאות השיניים. מזונות עשירים בוויטמין C: פלפלים (מכל הצבעים), כרובית, תימין, קייל, פטרוזיליה, ברוקולי, עגבנייה קיווי, גויאבה, מנגו ופירות הדר (תפוז, קלמנטינה, פומלית, פומלה, לימון).