בין אם אתם לבד בבית או במסיבה אצל חברים, רגע לפני חצות זה הזמן להרים לפחות כוס אחת לחיי העשור החדש שבפתח. אז מה תשתו?
פינלנדיה, מותג הוודקה הנמכר ביותר בישראל ומהנמכרים בעולם, משיק מארז חדש לקראת הסילבסטר. המארז החגיגי מכיל בקבוק וכוס ממותגת ומעוטר בציורים של האייל הצפוני הלבן שנחשב לסמל תרבות הפולקלור הפינית. תהליך הייצור של פינלנדיה קפדני ביותר ומשלב בתוכו אומנות זיקוק סקנדינבית וחומרי גלם ייחודיים. מחיר המארז: 60 שקלים.
מארז פינלנדיה לסילבסטר. צילום: אקרמןמארז פינלנדיה לסילבסטר. צילום: אקרמן
מארז פינלנדיה לסילבסטר. צילום: אקרמן
מותג הוודקה סופר פרימיום המוביל בעולם GREY GOOSE משיק מארז ייחודי לסילבסטר המבטא את השפה החדשה של המותג Live Victoriously. המארז נוצר בהשראת קמפיין בינלאומי חדש של המותג המזמין את הצרכנים לחגוג כל רגע בחיים, קטן כגדול כי לא צריך לחכות לאירוע מיוחד בשביל לחגוג. בדומה לקמפיין, המארז עוצב גם הוא בהשראת השפה החדשה ומציג שילוב בין איכות בלתי מתפשרת, רעננות ויוקרה. מחיר: 135 שקלים.
grey goose. יח"צgrey goose. יח"צ
grey goose. יח"צ
Beluga Celebration, מהדורה חגיגית ומיוחדת. הבקבוק הייחודי מצופה בשכבת פלטינה כפולה ובשכבה מתכתית נוספת של זהב. המהדורה מעוטרת באמצעות טכניקת הדפס רשת ועל גביה סמל דג החדקן האייקוני אשר מוטבע על הבקבוק בעבודת יד. הטעם הייחודי והעשיר של בלוגה נובל נוצר על ידי הוספה של תמציות דבש טבעי, שעורה וגדילן עם נגיעות של וניל וכל זאת לפני שהיא עוברת לשלב המנוחה הנמשך 30 ימים במהלכם מתפתח הטעם הקטיפתי והעשיר שמייחד אותה. מחיר: 149.90 שקלים.
Beluga. יח"צBeluga. יח"צ
Beluga. יח"צ
א.ג.ת.ד משיקה את וודקה בלנקאיה – וודקה איכותית מבית חברת "בלוגה גרופ" המבוססת על מרכיבים איכותיים שהם המפתח לוודקה קלאסית. המים מהם מיוצרת וודקה בלנקאיה נשאבים מבארות סיביריות בעומק כ-200 מטר, והסינון הייחודי עם פילטר פחם באורך של 13 מטר מעניק לוודקה איכות פרימיום וטעם אנין ומיוחד. מחיר: 75 שקלים לבקבוק ליטר.
וודקה בלנקאיה גול. יח"צוודקה בלנקאיה גול. יח"צ
וודקה בלנקאיה גול. יח"צ
וודקה ניו אמסטרדם מבית E & J Gallo שבקליפורניה, שהחלה את דרכה בשנת 2011 והפכה לאחת הוודקות הפופולאריות בארצות הברית, מיוצרת בעיקר מדגנים ותפוחי אדמה. המשקה מזוקק חמש פעמים ומתאפיין בגוף בינוני מלא, מתיקות קלה וסיומת נקייה, טיפה מרירה. מחיר: 55 שקלים.
וודקה ניו אמסטרדם. צילום: איל קרןוודקה ניו אמסטרדם. צילום: איל קרן
וודקה ניו אמסטרדם. צילום: איל קרן
במקום וודקה, אפשר גם ערק. "מזקקות בוטיק ערק מצדה" משיקים את ערק ג'בלנא בטעם משופר בדגש על חיזוק טעם האניס. ערק ג'בלנא הינו חלק מקבוצת משקאות הערק שמציע מפעל "מזקקות בוטיק ערק מצדה" ואליו מתווספים ערק "כפרון" – על שם הכפר סורי הידוע בייצור ערק משובח וערק "אלואדי". מחיר: 60 שקלים.
ערק גבלנא של מזקקות בוטיק ערק מצדה. צילום: רמי אפרתי ערק גבלנא של מזקקות בוטיק ערק מצדה. צילום: רמי אפרתי
ערק גבלנא של מזקקות בוטיק ערק מצדה. צילום: רמי אפרתי
שיבאס ריגאל, וויסקי היוקרה המדורג הראשון בעולם משיק מהדורת זהב חגיגית יוקרתית ואלגנטית לשיבאס XV, בלנד המתיישן למשך מינימום 15 שנה עבר סיומת קפדנית בחביות קוניאק, מאיזור גראנד שמפיין, בכך לראשונה משלב בין שני המשקאות היוקרתיים בעולם לבין מסורת וחדשנות. השימוש בחביות קוניאק, מאיזור גראנד שמפיין יוצר פרשנות מעודנת וקטיפתית לסגנון המסורתי של שיבאס. מחיר: 169 שקלים.
שיבאס XV. יח"צשיבאס XV. יח"צ
שיבאס XV. יח"צ
היין המבעבע Martini Brut מיוצר מענבי גלרה (פרוסקו) ושרדונה. הענבים, מקורם באחד מאזורי הגידול השמורים באיטליה, בה חברת Martini משקיעה במשך למעלה מ-60 שנה מה שמבטיח את איכות המשקה והמשכיותו. ל-Martini Brut אופי יבש עם נגיעות של אגסים ותפוחים. מחיר: 65 שקלים.
מרטיני ברוט. צילום: אקרמןמרטיני ברוט. צילום: אקרמן
מרטיני ברוט. צילום: אקרמן
עוד בגזרת המבעבעים הוא יין חדש המיוצר ביקב טנוטה קאבוטה – איטליה. היין המבעבע לבן יבש מיוצר מ 100% זן ענבים גלרה - פרוסקו, בשיטה ובטכנולוגיות מודרניות ועל פי מסורת עתיקה של יצרני היין באיטליה. מחיר: 45 שקלים.
PROSECCO CA BOTTA פרוסקו קאבוטה. יח"צPROSECCO CA BOTTA פרוסקו קאבוטה. יח"צ
PROSECCO CA BOTTA פרוסקו קאבוטה. יח"צ
בהמשך להשקה המוצלחת של MOJO, סדרת יינות המותאמת במיוחד לדור המילניום הצעיר, יקבי כרמל מרחיבים את הסדרה ומשיקים את SPARKLING MOJO - זוג יינות מבעבעים (אדום ולבן) חצי יבשים (11.5%-12% אלכוהול) בסגנון הלמברוסקו האיטלקי. מחיר: 30 שקלים.
יקבי כרמל משיקים SPARKLING MOJO. צילום: איל קרןיקבי כרמל משיקים SPARKLING MOJO. צילום: איל קרן
יקבי כרמל משיקים SPARKLING MOJO. צילום: איל קרן
LAURENT PERRIER LA CUVEE BRUT משלבת 200 יינות בסיס מכרמים מובחרים ביותר ממחוז שמפיין שבצרפת. השמפניה משלבת זני ענבים שונים המוכרים כולם כזני ענבים מאושרים לייצור שמפניה : 50% שרדונה, 35% פינו נואר ו-15% פינו מונייה. את השמפניה מייצרים על ידי בחירה מוקפדת של יינות שונים וחיתון הטעמים על ידי יישון בדודי נירוסטה. את הנוזל מתסיסים פעם נוספת בתוך הבקבוק על ידי הוספת שמרים לתוך הבקבוק שיוצרים את הבועות העדינות במשקה. על כל הטוב הזה תשלמו 245 שקלים עבור בקבוק של 750 מ"ל.
laurent perrier La CuveeBrutlaurent perrier La CuveeBrut
laurent perrier La CuveeBrut
חטיבת האלכוהול של טמפו גאה להציג לרגל חגיגות סוף השנה ותחילת השנה האזרחית החדשה את שמפניית הדגל של בית מום, מום קורדון רוז' המציבה רף גבוה ואיכותי בקטגוריה. בית מום, יצרנית שמפניות נוסדה בשנת 1827 וידועה כמובילה עם חדשנות ונועזות לצד עוצמה ואיכות. השמפניה מעוטרת בסרט האדום האייקוני כבר משנת 1876, השנה בה בחר ג'ורג' מום לעטר את בקבוק השמפניה שלו ובכך חלק כבוד לקהל לקוחותיו. סרט המשי האדום היה חלק מסימני האצולה וממסדרים מכובדים דאז כמחווה לאות היוקרתי של הצבא הצרפתי "legion of Honor" ,עד היום נמכרת השמפניה תחת השם קורדון רוז'. מחיר: 225 שקלים.
שמפניה מום קורדון רוז. יח"צשמפניה מום קורדון רוז. יח"צ
שמפניה מום קורדון רוז. יח"צ
הסקוטית מבית ישרקו מציעה לקראת חגיגות סופשנה שמפניה – Pommery Brut Silver - פומרי ברוט סילבר מאזור שמפיין שבצרפת. השמפניה עדינה פירותית ובעלת צבע זהוב חיוור עם בועות עדינות ונעימות בפה. ומרקם כמעט חמאתי. ניתן להבחין בארומות של ההדרים, אשכולית אדומה – ובטעמים של אגוזי לוז , משמשים מיובשים, וניל וביסקוויט. מחיר: 319 שקלים.
 פומרי סילבר. צילום: אסף לוי פומרי סילבר. צילום: אסף לוי
פומרי סילבר. צילום: אסף לוי
שמפניה "לואי דה סאסי רוזה" מיוצר ביקב משפחתי בצרפת שנוסד בשנת 1633 ועובר בירושה מדור לדור עד עצם ימינו אלה. שמפניה איכותית זו זכתה במדליות רבות בתחרויות טעימה שונות ו 55% מסך כל הייצור מיועד ליצוא ברחבי תבל. מחיר: 350 שקלים.
לואי דה סאסי רוזה. יח"צלואי דה סאסי רוזה. יח"צ
לואי דה סאסי רוזה. יח"צ
חדש לקראת חגיגות הסילבסטר: ירדן רוזה בציר 2013, שהיתה שנה ייחודית ונהדרת והתאפיינה ביינות נפלאים. החורף שקדם לה, הגיע מוקדם והיה גשום מאוד. לאחריו, הגיע אביב שהיה חם יחסית. גם אם נראה היה שהבציר עומד להקדים, הרי שחודשי יוני ויולי קרירים הובילו לתחילת בציר כשבוע מאוחר מהרגיל. המשך הבציר התאפיין עם טמפרטורות קרירות יחסית. מאפיין נהדר לעונה זו היה היעדר מזג אוויר קיצוני, בין אם חם או קר. התוצאה שהתקבלה הייתה הבשלה מושלמת ובציר שהסתיים בדיוק בזמן, בסוף אוקטובר. היין מופק מ- 66% ענבי שרדונה ו- 34% פינו נואר, שגודלו בכרמים הממוקמים בגובה רב בצפון רמת הגולן. מחיר: 130 שקלים.
ירדן רוזה. צילום: חגית גורןירדן רוזה. צילום: חגית גורן
ירדן רוזה. צילום: חגית גורן
פרסום ראשוני: 13:19 , 31.12.19