בימים קרים במיוחד אני בוחרת להכין מרק שעועית חורפי. כל מה שצריך הוא סיר אחד, שעועית ומגוון של ירקות. מאוד פשוט ומאוד טעים.
מרק שעועית חורפי
סיר של 3 ליטר
כשעה הכנה
מה צריך?
2 ספלים של שעועית לבנה יבשה מושרית (אפשר להחליף בארבע ספלים של שעועית לבנה קפואה מופשרת)
2 ראשי סלרי קלופים וחתוכים לקוביות
6 גזרים קלופים וחתוכים גס
4 ענפי סלרי קצוצים עם העלים
מלח לפי הטעם
עלה דפנה אחד
גיוון : ניתן להוסיף 2 חפוני גריסים
מרק שעועית. צילום: ענת לשםמרק שעועית. צילום: ענת לשם
מרק שעועית. צילום: ענת לשם
(מרק שעועית. צילום: ענת לשם)
איך מכינים?
מרתיחים בסיר גדול מים.
בזמן שמביאים לרתיחה מכינים את הירקות.
מוסיפים את כל הרכיבים לסיר המים הרותחים.
מבשלים עד לריכוך השעועית והגזרים.
ענת לשם - נטורופתית, בישול צמחוני וטבעוני, בעלת קליניקת מעגל החיים - מרחב נעים ומאפשר לטיפולים ופעילויות בתחומי הגוף, הנפש, היצירה וכל מה שבינהם.