כבר יש תפוזים וקלמנטינות ובערב יש רוח קרירה ותכף בלי שנרגיש זה יעבור, אז בתור מתכננת מדופלמת זה הזמן להיזכר איך מכינים לימון כבוש שיחזיק אותנו גם בחודשי הקיץ המהבילים (מה חודשי, מה? חצי שנה של קיץ!) אפשר לטחון לממרח או לזרוק ל(כמעט) כל תבשיל כדי להקפיץ אותו למעלה עם טעם גן עדן.
מה צריך?
10 לימונים
מלח גס
פפריקה מתוקה
שמן זית
קרש חיתוך, סכין טובה וצנצנת גדולה עם פתח רחב (ליטר)
1 צפייה בגלריה
לימון כבוש לעונת החורף. צילום: שרון אלתר הורוביץ
לימון כבוש לעונת החורף. צילום: שרון אלתר הורוביץ
לימון כבוש לעונת החורף. צילום: שרון אלתר הורוביץ
מה עכשיו?
לשטוף טוב את הלימונים וגם את קרש החיתוך.
לפרוס דק 8 מתוך הלימונים ובמידה ויש גרעינים להוציא אותם.
עכשיו להתחיל למלא: 2 שכבות של לימונים, לפזר קצת מלח ושוב שתי שכבות של לימונים, להקפיד לדחוס טוב טוב.
כשנגיע כמה סנטימטרים לפני סוף הצנצנת נפזר שוב מלח וגם כחצי כפית פפריקה. זה הזמן לסחוט מיץ מ-2 הלימונים שנותרו ולשפוך אותו לתוך הצנצנת עד לכיסוי מלא. מעל נוסיף כמה שלוקים של שמן זית.
את הצנצנת נסגור טוב ונניח על השיש במקום מוצל ליומיים שלושה, אחר כך נעביר למקרר להמשך איחסון.
תום מטבח משמח - פשוט. טעים. בריא | אתר | פייסבוק