המשפחות הנהדרות שאני מבשלת עבורן מתרגשים מהאוכל שעולה על שולחנם. ואני? חם לי מכדי לחשוב, בטח מכדי לבשל ולפעמים גם מכדי לאכול. השבוע האחרון שבר את כל השיאים ואני הכרזתי על מעבר לארוחות קיץ - מה זה אומר? אוכל קל, כמה שפחות בישול, ואם אפשר להכין אותו בבלנדר - מה טוב.
אחת המנות הכי מוצלחות ופשוטות שאנחנו מכינים בתקופת הקיץ היא המרק הקר הזה, שסתם עושה פוזה של מושקע, אבל אל תקנו את זה. למעשה מדובר במנה של שתי דקות עבודה ועונג צונן של טעמים. שניגש לבלנדר?
גספאצ'ו
קילו וחצי עגבניות בשלות
כף חומץ בלסמי
2 כפות שמן זית
2 גמבות אדומות ושמנות
4-5 שיני שום
בצל סגול
½ פלפל חריף
מלח, פלפל
חופן עלי בזיליקום
1 צפייה בגלריה
מרק קר. צילום: תום בעבור
מרק קר. צילום: תום בעבור
מרק קר. צילום: תום בעבור
מחממים תנור לחום גבוה וקולים את הגמבות קולים בשלמותן עד להתרככות והשחמה קלה. מצננים וקולפים מה שמתקלף בקלות מכניסים לתוך בלנדר: עגבניות חתוכות לרבעים, שיני שום, בצל חתוך לרבעים, פלפל חריף מנוקה מגרעיניו, קצת מלח פלפל, עשבי תיבול, שמן זית וחומץ. מתחילים לעבד במהירות נמוכה ולאט לאט מגבירים את המהירות. מעבדים עד לקבלת נוזל חלק ומדללים במים קרים לקבלת הסמיכות המעודפת עליכם. שימו לב שהמרק מתמצק קלות לאחר קירור. שוב מעבדים למרקם אחיד, טועמים ומתקנים תיבול. מקררים לפחות שעה ומגישים.
משחקת בסירים – בישול ביתי בריא
תום מטבח משמח – סדנאות בישול בריא