עוגת גבינה של המגזינו, פולנטה של מחניודה או בכלל שקשוקה לבנה של קימל בגלבוע? לא צריך להתלבט. אמנם המסעדות עוד לא חזרו לפעילות מלאה, אבל לכבוד חג השבועות פלטפורמת המתנות BUYME חברה לשפים של המסעדות המוכרות ויצרה ספר מתכונים דיגיטלי על טהרת המאכלים החלביים של חג השבועות.
בין השפים המובילים המשתתפים בספר המתכונים ניתן למצוא את יובל בן נריה מ'טאיזו', ברק כהן שף קונדיטור 'מגזינו', אסף גרניט מקבוצת 'מחנה', חיים כהן מ'דיקסי / יפו תל אביב', אבי קונפורטי מ'צפרה', שאול בן אדרת מ'התרנגול הכחול / קימל בגלבוע', רן שמואלי מ'קלארו' ועוד רבים וטובים.

2 צפייה בגלריה
ברק כהן למגזינו
ברק כהן למגזינו
ברק כהן למגזינו
(צילום: כרמל קוך)
ביחד עם השפים ובשילוב של כמה מהברים החזקים ביותר, נוצר ספר מתכונים המורכב ממספר מתכוני אוכל וכמה קוקטיילים, כולם כמובן ברוח החג. כל אחד שיכנס לאתר, יוכל להזמין לעצמו או ליקיריו, ספר מתכונים בליווי ברכה אישית ישירות למייל או לנייד - בחינם. את הספר תוכלו למצוא כאן. בינתיים, נחלוק אתכם את עוגת גבינה שוקולד חלב של הקונדיטור ברק כהן מהמגזינו.

עוגת גבינה שוקולד חלב - ברק כהן, מגזינו

מצרכים בצק פריך
230 גרם קמח
150 גרם חמאה + 30 גרם להידוק הפירורים
80 גרם סוכר
ביצה
מצרכים למילוי
650 גרם גבינת שמנת
100 גרם סוכר
180 מ״ל שמנת מתוקה
220 גרם שוקולד לבן
3 ביצים
מצרכים לציפוי
200 גרם שמנת חמוצה
20 גרם אבקת סוכר
רבע מקל וניל
2 צפייה בגלריה
עוגת גבינה שוקולד לבן, מגזינו
עוגת גבינה שוקולד לבן, מגזינו
עוגת גבינה שוקולד לבן, מגזינו
(צילום: כרמל קוך)
איך מכינים?
במיקסר עם וו גיטרה מערבבים קמח, סוכר וקוביות חמאה קרה עד לתערובת פירורית ולאחר מכן מוסיפים את הביצה.
משטחים בין שני ניירות אפייה ואופים בחום של 160 מעלות לחצי שעה.
כשמתקרר טוחנים או מפוררים.
בתבנית קוטר 20
מערבבים 250 גר' פירורי בצק פריך עם 30 גר' חמאה מומסת ומהדקים היטב לתחתית. מקררים.
מחממים בסיר את השמנת המתוקה והשוקולד הלבן, ממתינים חצי דקה ומערבבים למסה חלקה.
בקערה נפרדת מערבבים גבינה וסוכר במטרפה ומוסיפים את גנאש השוקולד. מוסיפים ביצים וטורפים למסה חלקה
אופים בחום של 150 מעלות כ- 40 דקות עד להתייצבות ומקררים היטב.
מערבבים את חומרי הציפוי ומוזגים מעל.
מקררים ובתיאבון.