טבעונים וצמחונים שרוצים להתחמם, הנה מנה במיוחד עבורכם. מרק פריקה שום, צ'ילי וכוסברה. אני, אגב, מאוד אוהב פריקה ללא בשר כי זה מבליט את המפגש המנצח בין גרעיני החיטה הירוקה והתיבול העוקץ קצת. המרק לא רק מחמם את הגוף (והלב) אלא גם מזין מאוד וממלא.
2 צפייה בגלריה
מרק פריקה, שום, צ'ילי וכוסברה
מרק פריקה, שום, צ'ילי וכוסברה
מרק פריקה, שום, צ'ילי וכוסברה
(צילום: פרטי)
אני ממליץ להוסיף גם כוסברה קצוצה, פרוסות צנון ולימון. התוצאה היא ארוחת בריאות חורפית של ממש.

מרק פריקה שום, צ'ילי וכוסברה

החומרים
  • כוס וחצי פריקה
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • שליש כוס שמן
  • 5-4 שיני שום כתוש
  • 6 כוסות מים רותחים
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 3 תרמילי הל מעוכים או חצי כפית הל טחון (חשוב שהתבלין יהיה איכותי, לא ישן ועייף)
  • חצי כפית כוסברה יבשה (לא חובה)
  • צ'ילי גרוס לפי הטעם
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס
  • מלח
לצד המנה:
חצי חבילה כוסברה קצוצה גס או רק העלים
צנון פרוס
לימון לפי הטעם
אופן הכנה
שוטפים היטב את הפריקה ומשרים במים רותחים עד כדי כיסוי כחצי שעה, מסננים ומניחים בצד.
בסיר עמוק מטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את השום הכתוש ולאחר שלוש דקות גם את הפפריקה.
מטגנים יחד על אש בינונית תוך כדי ערבוב כחמש דקות.
מתבלים (עדיין ללא הכוסברה הטרייה).
לאחר שתי דקות מוסיפים את הנוזלים - מים רותחים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה.
לקראת הסוף מוסיפים את הכוסברה.
2 צפייה בגלריה
מרק פריקה, שום, צ'ילי וכוסברה
מרק פריקה, שום, צ'ילי וכוסברה
מרק פריקה, שום, צ'ילי וכוסברה
(צילום: פרטי)
אפשר גם:
מי שלא רוצה לוותר על בשר במרק הפריקה אז יש גרסה בשרית:
מוסיפים 250 גרם טחון בשר טחון אחרי טיגון הבצל ומטגנים יחד עם הבצל עד לקבלת תערובת וצבע יפים.
מוסיפים את הפפריקה וממשיכים לטגן כחמש דקות.
ניתן להוסיף נוזלים במידה ומתקבלת תערובת סמיכה ולאזן תיבול.
קראו גם: