באחד הערבים הגעתי עם חברה דיילת לבר מסעדה טרנדי בתל אביב. התיישבנו על הבר והזמנו קוקטיילים ונשנושים.
4 צפייה בגלריה
קוקטייל יום העצמאות
קוקטייל יום העצמאות
קוקטייל יום העצמאות
(צילום: shutterstock)
הברמן היה מנוסה והתפעלתי מהאופן שבו הוא מכין את הקוקטיילים - שולף בקבוקים, מוזג לשייקר בלי למדוד, מוסיף סירופים מיוחדים וקרח, משקשק ומוזג לכוסות לואו בול ומרטיני מקושטות.
קראו גם:
בעוד אני מתרשמת, ניגשו אלינו שני גברים, פתחו בשיחה והתלהבו לשמוע שאנחנו שתי דיילות אוויר. "איזה כיף לכן לטייל כל הזמן", אמרו, "בטח יש לכן המון הרפתקאות וחוויות, ואיך בעצם אתן מסתדרות לבד בכל מקום?".
חייכנו אחת אל השנייה, כי שתינו יודעות שעם כל הכבוד להילה של התפקיד, להיות דיילות זאת עבודה קשה. אנחנו רוב הזמן עייפות (אבל יחד עם זאת מחייכות ושמחות).
"כן, זה כיף להיות דיילת", אמרתי. "אנחנו צוברות הרבה התנסויות וסגנון החיים הזה מאפשר לנו גם לטייל ולהכיר תרבויות, אבל נראה לי שמה שאנחנו הכי אוהבות בעבודה הזאת זה לגלות את העצמאות שלנו, להסתדר ולהתנהל בכל מקום שאליו אנחנו מגיעות".
4 צפייה בגלריה
סמדר רון. העצמאות שלי
סמדר רון. העצמאות שלי
סמדר רון. העצמאות שלי
(צילום פרטי)
"למה הכוונה 'העצמאות שלנו'?", הם שאלו, "לא דואגים לכן לבתי מלון?".
"כן, אנחנו מקבלות חדר במלון, אבל לכל מה שמסביב לשהייה אנחנו אחראיות", אמרה החברה שלי, ואני הוספתי, "עצמאות בשבילי היא לטייל גם לבד ולהכיר את הסביבה, להזמין מונית, למצוא את המסעדות והברים הטובים באיזור, לחפש את המקומות שגורמים לנו להתרגש, ספסל בשדירה, גורדי שחקים בזריחה, קרוסלה צבעונית בפארק, תערוכה מיוחדת במוזיאון, שכונות וסמטאות שאפשר ללכת בהן לאיבוד ושווקים צבעוניים. זה משלב את כל החושים: מראות, צבעים, ריחות וטעמים ומעצים את החוויה".
"ותמיד כיף לחזור הביתה לישראל", הוספנו שתינו ביחד וצחקנו, "כי הכי טוב בבית".
הברמן שהקשיב לשיחה חייך ואמר, "גם אני עצמאי על הבר!".
4 צפייה בגלריה
לחפש את המקומות שגורמים לנו להתרגש
לחפש את המקומות שגורמים לנו להתרגש
לחפש את המקומות שגורמים לנו להתרגש
(צילום פרטי)
"למה הכוונה?", שאלתי.
״אני יכול להמציא סירופים, להשרות עשבי תיבול, פרחים ופירות, לשלב אותם בקוקטיילים ולהפתיע את הלקוחות. כל פעם אני אוהב לגלות טעמים חדשים ואף אחד לא מתערב לי".
"אז במה אתה יכול להפתיע אותנו?", שאלתי.
"עכשיו גיליתי איך להשרות פרח שנקרא "אפונת הפרפר". זה תה כחול, חליטת צמחים נטולי קפאין. חלטתי את עלי הכותרת של הפרח, הוא נקרא גם בשם אפונה כחולה – אפרג'יטה".
"וואו, ואיך הוא מקבל את הצבע הכחול?".
"את הגוון הכחול הוא מקבל מעלי הכותרת של הצמח והוא יודע לשנות את הצבע שלו".
"אז עכשיו אתה חייב להכין לנו", אמרתי.
הברמן הכין את הפלא הכחול ואחרי שטעמנו, גיליתי גם טעמים ישראלים של ברד, עם קצת חמיצות וקצת מתיקות.
אז קבלו אותו - קוקטייל כחול המוקדש ליום ההולדת של המדינה, וגם לכל מי שעדיין מחפש את כוח העצמאות הפרטי שלו.
4 צפייה בגלריה
קוקטייל עצמאות
קוקטייל עצמאות
קוקטייל עצמאות
(צילום פרטי)
קוקטייל עצמאות
45 מ"ל ג'ין
15 מ"ל סירופ פרח אפונה כחולה
15 ליקר סן ג'רמן
20 מ"ל אשכוליות
ענף רוזמרין
משקשקים בשייקר עם קרח
סוגרים עם מי טוניק
מוזגים, מקשטים עם פלח אשכולית אדומה ורוזמרין
ורואים כיצד הפלא הכחול מתרחש.
סמדר רון, דיילת אוויר, בוגרת קורס ברמנים ומיקסולוגיה ב"זמן אמיתי", מנחת סדנאות אלכוהול וקוקטיילים